Dat is simpel Je vertelt het foodlog en die vraagt zijn lezers wat zij ervan denken.
Het zit zo. Ik Kies Bewust was bedoeld om te plakken op fout spul dat minder fout is. Toen het behalve op de excuusfritessaus en -taart ook op appels en spinazie mocht, ging het fout. Toen was opeens alles waarvan iedereen al wist dat het OK was net zo goed als de excuus-meuk. En toen gebeurde er nog wat. De Nederlandse regering wilde zijn ambtenaren voortaan alleen nog maar 'duurzaam' te eten geven in zijn kantines. Wat duurzaam was, wist niemand. Daarom verzon iemand een oplossing. Neem gewoon alle logo's die er zijn en noem ze allemaal 'duurzaam'.
Precies, van Ik Kies Bewust tot Biologisch. Cup-a-Soup met een beetje minder zout en biologisch waren opeens even duurzaam. Maar ... een gewone appel die Ik Kies Bewust is, werd daardoor opeens net zo duurzaam als Biologisch. Is dat niet knap?
De kantine-uitbaters en andere snackbarbazen van de bedrijfsrestaurants in Den Haag en provincie en gemeente hebben naast de Bewuste Kroket nu dus de Bewuste appel, precies dezelfde al vroeger.
Duurzaam is gewoon meer van hetzelfde, maar dan met het goedkoopste plakkertje. De cateraars lachen in hun vuistje. 'Ziezo, ook weer geregeld.' Of ze die onnozele overheid wat meer rekenen voor diezelfde appel wist m'n teler niet. Het zou me niks verbazen.
Foodlog, wat doet volgens u het volk als het hiervan zou horen: schouders ophalen of de vinger in de lucht?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lachen en huilen tegelijk - een Italiaanse opera. Het was al duidelijk hoe het zat toen mevrouw Verburg, in juni vorig jaar minister van Landbouw, ter gelegenheid van de presentatie van de nota over duurzaam voedsel niet de gefrituurde sprinkhaan wilde opeten toen ze daarmee in haar hand poseerde voor de vele fotografen.
De minister was toen niet bereid wettelijke maatregelen te treffen om het gestelde doel te bereiken. Bedrijfsleven en consumenten moesten die plannen maar uitvoeren, al waren haar duurzame plannen niet vrijblijvend vond de minister.Immers, goede ondernemers investeren altijd in innovatie en weten zelf ook heel goed dat er aan duurzame voeding veel te winnen was.
Om het bedrijfsleven op gang te brengen trok ze twintig miljoen euro uit, o.m. bestemd voor onderzoek en de oprichting van een overlegorgaan voor voedselproducenten en -verwerkers, supermarkten en voorlichtingscampagnes die consumenten moesten bewegen duurzaam voedsel te kopen. Duurzaam denken en doen moet tussen de oren gaan zitten vond mevrouw Verburg.
Zelf gaf ze geen overtuigend voorbeeld door de gefrituurde sprinkhaan niet met smaak op te eten. Gemiste kans en nu een jaar later gemiste missie lijkt mij zo.
Want zie het resultaat!
Ik haal er mijn schouders over op. Niks mis met die niet-biologische appel.
Ik durf mijn niet BIO genoemde tomaatjes met een gerust hart naast de BIO tomaatjes te zetten. Iedereen mag mijn product laten testen en ook mijn eigen tests inzien. Ook de smaaktest durf ik rustig aan. Met iedereen. Kijk op onze site en kom proeven zou ik zeggen.
Nou, dan mag je vast in Ik Kies Bewust, Sjaak. Maar een watertomaat ook. Die is ook bewust en duurzaam. Volgens de inkopers van de regering dan.
Maar Dick, biologisch is toch ook per definitie niet duurzaam? Dat is toch wat jij hier altijd predikt? Dat we de wereld niet kunnen voeden als alles biologisch geteeld zou worden? Dat biologisch voor de happy few is?