Albert Heijn houdt alle eieren voorlopig voor zichzelf en scoort zo een driesterren-ei dat net een beetje goedkoper is dan een biologisch. Verder heeft nog niemand zo'n ei. Zouden de bio-eierboeren blij zijn? Alleen zij krijgen tot op heden drie sterren. De toekomst moet nog uitwijzen of het Rondeel echt die drie sterren waard is, werd me verteld. Ze kregen ze, maar er gaat er weer eentje af als blijkt dat de kippen niet zo blij zijn. De derde ster is dus als het ware een ingroei-ster. Maar het wordt er eerlijk bij verteld.
Er is iets heel aardigs bedacht en uitonderhandeld met Albert Heijn. Het zit niet in de drie sterren, maar wel in het Rondeel-ei. Het is een soort eerlijke handel. Als de voerprijs van de kippenbaas stijgt, gaat de inkooprijs voor het ei van AH omhoog.
Over een maandje ga ik nog eens kijken. Dan hebben de dames een paar weken kunnen wennen en kunnen ze me vast meer vertellen over hoe nou echt bevalt.
Onderwijl een vraag. Naast de prijs van het ei, heeft dit kippenhok nog een ander groot voordeel boven menig biologisch houderijsysteem met vrije uitloop. Je ziet het al een beetje op de foto. Wie weet het?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Het zijn geen echte kippen die erin gaan? Het is maar een tekenfilm?
vochtabsoberende houtsnippers i.p.v. een natte modderwei ?
dat is de reden dat wij de hanen pas in april/mei opsteken, als het buiten droger is.
(Dick, je herinnert je toch de discussie nog, dat na een goed antwoord de wedstrijd stopt ?)
de bosrand .... zo heet de houtkrullaag
En zou het declameren danwel zingen van rondelen van invloed zijn op de smaak van de eitjes? Het lijkt wel Jan Klaassen en Kwatrijn.
Dit klinkt weer mooi maar het blijft een kip die te weinig ruimte heeft.
En die niet ze natuurlijke behoefte kan volgen.
Ook zullen deze kippen na 10 tot 15 weken zo goed als kaal zijn.