Serrano kostte er begin dit jaar nog €29,88, maar is nu uit de webwinkel van AH verdwenen. Net zoveel als de Aosta-ham bij de Franse super, die bij zo duur zo worden bij Albert Heijn dat je hem daar niet eens vindt. Het streekproduct (helemaal links: "produit régional" met varkens uit Lacaune) - in Nederland verkocht met een flinke schep op de prijs - kost bij de Franse super net zoveel als bij ons een aangekleed plakje gebraden gehakt. €16,90, maar hij is werkelijk excellent!
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Net terug gekomen uit Frankrijk en Corsica (ook Frankrijk, ik weet t) en daar waren de prijsbordjes voor de hammen ongeveer gelijk aan hetgene hierboven. Een degelijk verschil met de prijzen hier bij de 'prijsvechters'...
Het is alom hetzelfde probleem: met de doorsnee vleeswaren kan schijnbaar niet genoeg marge worden gemaakt. Maar goed, kijk eens naar andere importproducten. Schreeuwend duur vergeleken met de prijzen welke in het land van herkomst worden gehanteerd. Met daarbij de volgende kanttekening: een exporteur probeert al exporterend ook marge terug te halen die hij verliest bij zijn klanten (lees distributieorganisaties) in het land van herkomst....
Toch is de oplossing heel simpel. Maak de leverworst een dubbeltje per kilo duurder en maak kwaliteits importproducten beter bereikbaar voor eenieder (zonder concessies te doen aan de kwaliteit uiteraard).
De afgelopen weken heb ik in Italie genoten van allerlei lekkere vleeswaren. Capocollo, proscuitto's, mortadella en ga maar door. Bij de Coop, een grote supermarkt keten, snijden ze een heerlijke prosciutto voor je vanaf €6 per kilo.
Zelfs op ebay wordt deze aangeboden (alsof je daar proscuitto zou willen kopen) proscuitto Sgambato
Ik was benieuwd hoeveel reacties dit zou oproepen dus heb ik even gewacht met mijn comment. We zijn nu ruim een dag verder en maar 3 reacties rijker... ik snap er helemaal niks van... ik ben woedend, kwaad, voel me misleid en snap niet dat deze manier van klanten beduvelen geen voorpagina nieuws is bij de oude media. De hammetjes gaan bijna 2x over de kop en geen haan die er naar kraait... hoe is dit in hemelsnaam mogelijk?
En ja, had ook in Frankrijk wel eens gezien dat het hier en daar dus stukken goedkoper kan (niet alles) maar nu dat het zo duidelijk zichtbaar is... :(
In Frankrijk zullen de huren en transportkosten (vanuit Parma) wat lager zijn en de BTW is ook een beetje lager. Scheelt tenminste een paar euro. Voor de rest lijkt het erop dat de Nederlandse supermarkten en slagers prijsafspraken maken. Waar is Neelie Kroes als je haar nodig hebt?