Ron Blaauw start een tuin voor topkoks. Samen met collega topkoks wil hij groente, fruit en kruiden verbouwen. Niet alleen voor consumptie, maar ook om kennis over het telen te delen en te verbeteren.In Misset Horeca Live van 21-04-2009, het videoweekjournaal van Misset Horeca, geeft Blaauw een rondleiding door de tuin die ingericht is bij boerderij Lindenhoff in Baambrugge, leveranciers van toprestaurants.
‘We verbouwen groente, fruit en kruiden voor eigen gebruik. Ik ben nu bezig om een aantal collega’s te vragen of ze mee willen doen om een soort van Lindenhoff open tuin te maken’, aldus Blaauw. Blaauw stelt dat groenten steeds belangrijker worden. ‘Mede door de prijs van vlees en vis. Maar vooral
Aan de slag in de tuin:
Wilt u net zoals Ron Blaauw aan de slag in de tuin, maar heeft u nog geen groene vingers? Bekijk dan nu op Missethoreca.nl informatie over het zaaien van groenten in de tuin. Zaaitijden, zaaidiepte en afstand van de verschillende groenten hebben wij voor u op een rijtje gezet.
bron: missethoreca
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
(Even tussendoor)
Zojuist om 6:40 ("atoomtijd") komt deze feed binnen, waarboven staat "vandaag 7:15.."
Klopt jullie klok wel?
Kijk ook even op de link hier van de bijbehorende video
PaulO, onze klok is een hoofdpijndossier waar raketgeleerden naar kijken. De meest elegante oplossing bleek hem maar een uur voor te zetten.
Interessante trend, en O zo modieus nu Michele Obama meedoet. Maar ergens denk ik dan... schoenmaker blijf bij je leest. Een kok is geen tuinier.
Wat scheelt er, overexpansie van de topkoks? Gewoon een manier om zich in de schijnwerper te plaatsen? Of een gebrek aan goede kwaliteit groente en kruiden in de handel?
Hoe loopt dit verder? Eigen koffieplantages op Jamaica voor een exclusief restaurant. Zelfslachtende koks? Tosti met kaas van eigen schapen? Sigaren gerold op de dijen van de (lady)chef?
@Nick, een interessante benadering. Ik weet overigens dat er barista's zijn die hun eigen koffie sorteren voor de perfecte kop koffie, maar dat even terzijde.
Uiteraard is dit een commerciele insteek. Omdat er een heftige concurentie strijd gaande is zal men zich moeten onderscheiden. Of gasten hierdoor eerder bij hem komen eten is nog maar de vraag. Maar er zit een diepere gedachte onder(hiervoor mioet je even de video zien) Ron vindt het voldoende opleveren. Omdat mede ook het personeel/leerlingen van de keuken, hoewel ik hoop dat hij ook de bediening hierin betrekt, zich meer verbonden voelen met een product en ook werkelijk zien hoe iets groeit! (hoe triest dat ook moge zijn)
Het lijkt mij sterk dat dit soort bewegingen alleen te zien zijn in de horeca. Wie weet van andere vakgebieden dan de horeca waar je dit ook ziet?