Probleem: het spat en bakt niet meer mooi bruin. Kopen de culi's van foodlog alleen maar boerenboter, of kennen ze dit euvel ook?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Kan het niet zijn dat er botergoud gebruikt wordt, waarvan we het een en ander weten dankzij Wouter Klootwijk?
Nu je het zegt. Van het weekend spatte mijn (supermarkt)boter behoorlijk. Maar mijn vlees bakte evengoed heel mooi bruin.
Ik bak vrijwel nooit in de boter, dus zou het ook niet merken als er iets veranderd is.
Maar ik denk niet dat Felix Wilbrink in de war is met botergoud hoor! :-)
Ik heb juist een nieuwe boter in huis.Het schijnt dat je er ook goed in kan braden.Vanavond uitproberen.
Beurre de Baratte aux Christaux,AOC keurmerk.
Is er iemand die deze boter kent?
Anne, je geeft het merk niet van de boter, ook niet de streek (als er aoc op staat, zou er ergens een origine op moeten staan), 'de baratte' betekent dat ze gekarnd is (niets is nog zeker in deze tijd) en verder schrijf je dat er kristallen (zout?) in zitten.
Enneu, als het boter is, dan moet je er in kunnen braden. Da's nogal wiedes.