A. een achterham klaargemaakt zoals in York
B. een achterham van het zgn. York-varken
C. een natuurzuivere ham zonder toevoegingen (bij Albert Heijn zit er het Gezonde Keuze Klavertje op)
D. een fantasieham omdat .... (zelf invullen)
Yorkham kost € 18.90 per kilo (Albert Heijn). Hier zie je het product met z'n mooie dunne zwoerdrandje:
Dit artikel afdrukken
B. een achterham van het zgn. York-varken
C. een natuurzuivere ham zonder toevoegingen (bij Albert Heijn zit er het Gezonde Keuze Klavertje op)
D. een fantasieham omdat .... (zelf invullen)
Yorkham kost € 18.90 per kilo (Albert Heijn). Hier zie je het product met z'n mooie dunne zwoerdrandje:
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Is het ergens vastgelegd wat precies York-ham mag heten? Ik begrijp dat het een procédé is, net als Goudse kaas.
Kan het kloppen dat je iets hebt gelezen over een gedroogde ham? De Yorkham op het plaatje is een gekookte. Als je goed kijkt zie je ook wat naaldgaten.
Hier iets van een antwoord:
http://www.blurtit.com/q666406.html
Het zou gedroogd moeten zijn, inderdaad.
Volgens mij heb ik in de supermarkt nog nooit droge ham gezien in die pakjes waar "York-ham" op staat.
Deze ham komt van de Albert Heijn bij mij om de hoek en is gekookt. Hij zit sinds een paar jaar in het assortiment.
Durft er niemand A, B, C, D te doen?
Nee het is niet de gedroogde variant, je kunt goed zien op de foto dat het natte ham is. Welnu, door York loopt een rivier. De ham moet getumbeld zijn in water uit deze rivier. Dan is het Yorkham.