Nu definitief bewezen aan de rest van de wereld: Nederland is geen eetwoestijn.
Toine Smulders, eigenaar van Villa Copera in het Gelderse Tolkamer, is wereldkampioen koken geworden. Smulders schreef in Dubai de kookwedstrijd van het World Association of Chefs Societes op zijn naam. Een cheque van 20.000 dollar en wat vreugdetranen waren het gevolg.
Vanuit Dubai laat Smulders de internetredactie van Misset Horeca weten dolgelukkig te zijn met deze zege. ‘Man, als je de hele wereld kookwereld daar ziet staan, dan pink je wel een traantje weg met zo’n titel’, was de eerste reactie van de winnaar.
Met deze zege mag Smulders zich 20.000 dollar rijker noemen. Al gaat van het prijzengeld nog een flinke hap af. ‘Omdat ik veel kookapparatuur had meegenomen, had ik 80 kilo overgewicht op het vliegveld à 15 euro per kilo. Maar dat weegt niet op tegen deze titel’.
Smulders, sinds vorig jaar eigenaar van Villa Copera, maakte indruk op de jury door smaak en technieken. ‘Ik zoveel mogelijk verschillende technieken gebruikt. Daarnaast heb ik me goed laten begeleiden door Wynand Vogel, die veel ervaring heeft met wedstrijdkoken. Hij heeft gehamerd dat ook de presentatie belangrijk is.’
bron: missethoreca
Dit artikel afdrukken
Toine Smulders, eigenaar van Villa Copera in het Gelderse Tolkamer, is wereldkampioen koken geworden. Smulders schreef in Dubai de kookwedstrijd van het World Association of Chefs Societes op zijn naam. Een cheque van 20.000 dollar en wat vreugdetranen waren het gevolg.
Vanuit Dubai laat Smulders de internetredactie van Misset Horeca weten dolgelukkig te zijn met deze zege. ‘Man, als je de hele wereld kookwereld daar ziet staan, dan pink je wel een traantje weg met zo’n titel’, was de eerste reactie van de winnaar.
Met deze zege mag Smulders zich 20.000 dollar rijker noemen. Al gaat van het prijzengeld nog een flinke hap af. ‘Omdat ik veel kookapparatuur had meegenomen, had ik 80 kilo overgewicht op het vliegveld à 15 euro per kilo. Maar dat weegt niet op tegen deze titel’.
Smulders, sinds vorig jaar eigenaar van Villa Copera, maakte indruk op de jury door smaak en technieken. ‘Ik zoveel mogelijk verschillende technieken gebruikt. Daarnaast heb ik me goed laten begeleiden door Wynand Vogel, die veel ervaring heeft met wedstrijdkoken. Hij heeft gehamerd dat ook de presentatie belangrijk is.’
bron: missethoreca
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Als je doorklikt op onderstaande link, dan vind je een aantal video's. Kun je zien hoeveel werk dit kost.
De mensen die nu meededen, hadden zich in 2007 gekwalificeerd.
Zie http://wacs2000.org/global_chef/globalchef_cEUR.php
"Nederland is geen eetwoestijn".
Proficiat Ailko, MAAR..
koken is niet eten
Koken op dit niveau verhoudt zich tot tafelen als de 400 m hordeloop tot een mooie boswandeling.
Het is fout te denken dat je door sterren te behalen en wedstrijden te winnen iets bewijst op het gebied van tafelcultuur.
Mijn eerste reactie was "goh? Een paar mensen bepalen dat één kok in Nederland erg goed kan koken en Nederland is meteen geen eetwoestijn meer?" Voor zover Nederland überhaupt een eetwoestijn is...
@ Nick, ben het helemaal met je eens, als de video's ook bekijkt is het een topsport om op dit niveau zo te presteren. Nederland doet het uberhaupt niet slecht internationaal, we halen regelmatig gouden plakken ;-) Voor het grote publiek is het echter niet zo bekent dus vandaar de aanhef.
En "top creates width", en andersom (je hebt een bepaalde hoeveelheid mensen/talenten etc nodig om een extreem goede te krijen) zoals ze bij het IOC NSF zeggen. En dat geldt ook voor dingen als dit. En daarom moet men zeker aandacht geven aan dingen als dit. Wie weet komt het wel op het (jeugd)journaal en denken de kids van 10 jaar: dat wil ik ook!
En ik weet zeker dat dingen als baristakampioenschappen bijdragen aan de kwaliteitsbeleving-, bewustwording en -verbetering van de koffie/espresso in de horeca zowel voor als achter het espresso-apparaat.