Soms kom je van die bevlogen mensen tegen die geloven in hun product, die een eigen weg zijn ingeslagen en iets bijzonders op de markt zetten. Zoals Paul de Wit, de hoenderspecialist uit Sint Laureins. Hollandse blauwhoenders, en hoenderpauw Calicuth oftewel kalkoen. Behalve de beesten zelf en de eieren kun je er ook confit en rillettes krijgen. Beesten met een supersmaak. Maar waar vind je deze producten nu? Amsterdammers hebben het weer gemakkelijk. Iedere woensdag op de boerenmarkt aan de Haarlemmerdijk, waar Paul Winters deze foto gisteren maakte. En op landgoedfairs en kerstfairs. En als provinciaaltje kwam ik ze tegen op de Kerstfair in Huis te Brakel. Rillettes geproefd, mogen van mij vetter, maar wel erg lekker. Confit gekocht met het ook op aanstormende feesteters. Ligt nog in de koelkast. Tijd voor een proeverijtje?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Volgens mij zijn er toch enkele noodzakelijke aspecten waar Mitsz niet van op de hoogte is. Niet alle producten van familie de Wit zijn afkomstig van hun eigen dieren, ook al beweren ze van wel. Ze kopen zelfs gevogelte aan van een veel goedkopere leverancier maar dit verkopen ze aan veel hogere prijs in het mom dat dit gevogelte van eigen kweek is.
Kun je dit dan goudeerlijke mensen noemen die niet zwichten voor mindere kwaliteit?
Beste Mitsz, ik denk dat jij je zwaar vergist.
Vraag ook maar aan mensen waar Paul de Wit nog geld aan moet. Hij zit tot over zijn oren in de schulden. Als dit een goudeerlijke mens is, ben ik echt wel Sinterklaas.
Paul de Wit waant zichzelf heel wat maar komt steeds in nauwe schoentjes door zijn Bourgondische levensstijl en surrealistische ideeën waarmede hij ook andere mensen de dieperik insleurt.
Best niet met deze man in zee gaan, veel kans dat dit je problemen oplevert.
Groet, Jan
Vraag het Paul de Wit en vraag hem waarom hij in Belgie woont en niet meer in Nederland. Je kunt het ook even vragen bij het Productschap voor Vlees en Eieren. In de professionele wereld is het geen geheim. Ik weet het niet precies. Het is bovendien een gesloten dossier. Hoewel het zoals hier af en toe weer opduikt. Dan is het goed om dat niet helemaal als een rafel te laten hangen.
Kan iemand dan hier de feiten over deze zaak op tafel leggen? Of een link naar een dossier?
Wouter, voor mij is wat je daar zegt ooit reden geweest om maar geen aandacht te besteden aan de Hollandse Blauwen van De Wit. Ik weet niet al het fijne ervan, maar weet dat wat je daar zegt aanmerkelijk meer is dan rook.