- Bosbessen: 132% verkoopstijging, totale verkopen £95 miljoen
- Spinazie: 31% verkoopstijging, totale verkopen £42 miljoen
- Zalm: 31% verkoopstijging , totale verkopen £450 miljoen
- Groene thee: 45% verkoopstijging, toatle verkopen £16 miljoen
- Soja: 50% verkoopstijging, totale verkopen £70 miljoen
Daarom ook maar meteen de andere kant van de vraag gesteld: de berichten die gezorgd hebben voor deze verkoopstijgingen (bijv. 'van bosbessen en
Ze zijn in ieder geval goed voor de marge op deze producten. Zoals het bericht op de BBC-site het zegt:
"What's going on at the moment for shoppers is that food and drink has never really been better value for
Een aanrader dus, als je een supermarkt of groentenboer bent. De commentator van de BBC weet er nog aan toe te voegen dat Tesco's vorig jaar niet voor niets is begonnen met een Tibetaans besje:
Natuurlijke viagra dus.
Maar zeg nou zelf, wat heb je liever? Het zoveelste suikerdrankje met vitamine C en toegevoegde vezels, 'natuurlijke' snoepjes met aspartaam, bruin gemaakt nepbrood of gewoon-echt-eten-met-een-verhaal? Want marketing moet, anders verkoop je niks.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
@Dick,
Je hebt gisteren nog iemand opgehemeld met een superfoodpraatje, namelijk de kersman met zijn broccolikers. Ik denk niet dat je vanzelf 100 wordt als je elke week twee handjes broccolikers neemt.
Maar zo heel kwalijk is de gedachte van superfoods niet. De nadruk ligt op het meervoud: er is niet EEN superfood. Van een gevarieerd dieet met veel groente mag je toch wel zeggen dat het gezond is?
Dat bedoel ik. Kan geen kwaad. Gezond fabriekseten is een kwalijke hype, voor je gezondheid dan.
Ik heb Koppertcress overigens niet 'opgesuperfoodhemeld' maar gewoon gezegd dat het bedrijf in lekkere jonge plantjes doet. Ik vind een aantal van die bakjes erg smakelijk; als er verse niet houterige zeekraal is geef ik daar overigens toch de voorkeur aan. Beide zijn licht gewokt met een scheutje oestersaus en wat gebakken sjalotjes overigens erg lekker bij rauwe zalm (snij hem in 'koteletjes', niet in plakken).
Dat jonge plantjes van Koppertcress vol precursor anthocyanen zitten die waarschijnlijk ook nog eens een chelatische werking hebben, dáár heb je me niet over gehoord. Ook niet over die zalm met al z'n omega 3's die zo goed zijn voor hoofdarbeiders ;-)
Vergeleken bij het knutselvoer van Unilever is álles wat aan bomen en struiken groeit, mits eetbaar, superfood. Zoals ik laatst ergens las; "een banaan bevat slechts één ingrediënt, banaan.". Als Unilever reclame mag maken met betrekking tot hun knutselvoer, mag de natuur ook reclame maken!
Wat betreft scheuten. Als je veel scheuten eet, dan vóel je dat je energie toeneemt. Al die zonnekracht in één scheutje!
Jacobus, hoeveel scheuten in een welke mix moet je volgens jou eten om er een significant gezondheidseffect van te ondervinden?
Ik vind ze overigens gewoon lekker. Ben inmiddels ook verslaafd aan de jonge koriander. Zo mals en delicaat, inderdaad niet te beschrijven. Moet je dus gewoon zelf proberen: zaaien maar.
Dick, een handjevol preischeuten, rode bietscheuten, laatst in een restaurant aspergescheuten [!], en wat voor scheuten dan maar een paar keer per week in je salade verwerken. Gewoon toevoegen aan je levensstijl, net zoals chocola, groene thee, frambozen en broccoli. Omdat het lekker is. En daarnaast gezond. Een significant gezondheidseffect? Geen idee. Wat is een significant gezondheidseffect?