De nieuwe ondernemers op De Pier stralen van het enthousiasme en de passie. Zelf noemen ze de foodboulevard een 'kwaliteitsimpuls aan een toeristische trekpleister'.
Voor veel mensen is het een goede herinnering: uitwaaien op het bovendek, met de familie voor een bak koffie of buffet naar Van der Valk, of een gokje wagen in het casino. De Pier van Scheveningen leek echter definitief verleden tijd. Toch opende afgelopen zomer, na een paar jaar gesloten te zijn geweest, De Pier gefaseerd weer zijn deuren.
Zo langzamerhand begint De Pier steeds meer vorm te krijgen. De verenigde ondernemers presenteren zich als een culinair walhalla en een toeristische trekpleister om trots op te zijn. Op De Pier kun je weer genieten van eten en drinken, muziek, unieke en lokale producten met uitzicht op het strand en de zee.
Doorontwikkelen
De komende jaren richt De Pier zich op 5 pijlers: food & drinks, fun shopping, action & adventure, cultuur & muziek en inspiratie & educatie, aldus Herman Smit, general manager van De Pier. Op de agenda staan maandelijkse festivals, culturele events, Pier markets, kindermiddagen, educatieve activiteiten en muzikale optredens. De bungeejump boven zee is terug, een tokkelbaan en diner in het reuzenrad staan op stapel. Dat de deuren nu open staan betekent niet dat De Pier al helemaal uitontwikkeld is.
De Pier huisvest momenteel 9 food-concepten, die al het lekkers dat ons land te bieden heeft promoten, geïnspireerd door overdekte foodmarkets wereldwijd. Denk hierbij aan eerherstel voor het Hollandse varken, een heuse pannenkoekenproeverij, verse ambachtelijke frites met huisgemaakt sausjes, burgers en wijn van Pickles, alles met kip van een echte Hagenees en een maandelijks roulerend aanbod van foodtrucks. Op De Pier kun je terecht voor een uitje in een familie-restaurant, maar ook voor een romantisch diner tijdens de zonsondergang of juist tijdens een stevige storm zit je er goed. Speciale gin & tonics, cocktails met of zonder alcohol, lokale bieren en goede wijnen ontbreken natuurlijk niet op de foodboulevard. Kwaliteit staat bij alle ondernemers voorop. Dat alles in een hippe, vintage en robuuste ambiance met sfeerverlichting en muziek op de achtergrond.
Het is een plek voor iedereen in een unieke omgeving. De ondernemers staan te trappelen om er met zijn allen wat moois van te maken. Je proeft de zin om De Pier weer tot zijn recht te laten komen. Vooralsnog loopt het voorspoedig, De Pier verwelkomde onlangs de 100.000 bezoeker en afgelopen weekend trok de eerste editie van de Salt Market ruim 30.000 bezoekers.
De Pier is elke dag van 10.00 tot 22.00 uur open.
Fotocredits: 'Wat een heerlijk weer!!', DePier via Facebook
Dit artikel afdrukken
Zo langzamerhand begint De Pier steeds meer vorm te krijgen. De verenigde ondernemers presenteren zich als een culinair walhalla en een toeristische trekpleister om trots op te zijn. Op De Pier kun je weer genieten van eten en drinken, muziek, unieke en lokale producten met uitzicht op het strand en de zee.
Doorontwikkelen
De komende jaren richt De Pier zich op 5 pijlers: food & drinks, fun shopping, action & adventure, cultuur & muziek en inspiratie & educatie, aldus Herman Smit, general manager van De Pier. Op de agenda staan maandelijkse festivals, culturele events, Pier markets, kindermiddagen, educatieve activiteiten en muzikale optredens. De bungeejump boven zee is terug, een tokkelbaan en diner in het reuzenrad staan op stapel. Dat de deuren nu open staan betekent niet dat De Pier al helemaal uitontwikkeld is.
een toeristische trekpleister om trots op te zijnFoodboulevard
De Pier huisvest momenteel 9 food-concepten, die al het lekkers dat ons land te bieden heeft promoten, geïnspireerd door overdekte foodmarkets wereldwijd. Denk hierbij aan eerherstel voor het Hollandse varken, een heuse pannenkoekenproeverij, verse ambachtelijke frites met huisgemaakt sausjes, burgers en wijn van Pickles, alles met kip van een echte Hagenees en een maandelijks roulerend aanbod van foodtrucks. Op De Pier kun je terecht voor een uitje in een familie-restaurant, maar ook voor een romantisch diner tijdens de zonsondergang of juist tijdens een stevige storm zit je er goed. Speciale gin & tonics, cocktails met of zonder alcohol, lokale bieren en goede wijnen ontbreken natuurlijk niet op de foodboulevard. Kwaliteit staat bij alle ondernemers voorop. Dat alles in een hippe, vintage en robuuste ambiance met sfeerverlichting en muziek op de achtergrond.
Het is een plek voor iedereen in een unieke omgeving. De ondernemers staan te trappelen om er met zijn allen wat moois van te maken. Je proeft de zin om De Pier weer tot zijn recht te laten komen. Vooralsnog loopt het voorspoedig, De Pier verwelkomde onlangs de 100.000 bezoeker en afgelopen weekend trok de eerste editie van de Salt Market ruim 30.000 bezoekers.
De Pier is elke dag van 10.00 tot 22.00 uur open.
Fotocredits: 'Wat een heerlijk weer!!', DePier via Facebook
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Scheer je weg Hans! Dat is geen pier maar een luxe strekdam.
Sinds we op de pier van Blankenberghe rondliepen met twee krijsende dochters, die het spookhuis op de kop van de pier in wilden, en we, om van het gejammer af te zijn, ze plaats lieten voor een duistere rit van 150 frank per kind, - wij bleven buiten –, brak pas de echte horror los. Nog harder krijsend van angst, wat door luidsprekers op kop van de pier voor algemeen vermaak hoorbaar werd gemaakt, hebben we handenwringend staan wachten tot ze weer levend en krijsend aan de uitgang te voorschijnschijn piepten. Ze hebben er nog weken lang nachtmerries van gehad.
Pieren moeten verboden. Zinloze aantasting van de branding..
ps.
Kaput !
Dat mag je zo niet zeggen ! Je trapt er zowat heel Holland mee op de tere ziel. At je ooit zeehondenvlees ? Ik wel. Dat was pas echt duurzaam en biologisch... In Bergen. En gerookt walvisvlees met een Akvavit er bij . En carpaccio van walvis op Bryggen. Werd wel gewaarschuwd geen leuke zeehondenvelpantoffeltjes (handgemaakt door de Samen) mee te nemen voor een kleinkind. Het schijn dat de douane op Schiphol er dol op is en ze voor zichzelf achterover drukt...
Weet je hoe je die vissen ook kunt vangen?
Groningse humor: Most ze zolt op steert legg'n.
Zeehonden>>>>>>>>>>>>gewoon afschieten! Één probleem opgelost, ander probleem veroorzaakt.
Bijvoorbeeld. Vissen voeren vanaf de pier. Niet voor de pret maar om uit te zoeken of het mogelijk is vissen naar je toe te laten komen, zodat je er niet voor hoeft uit te varen.
Er komt straks veel visvoer aan wal. Vissers moeten bijvangst die ze voorheen terug in zee gooiden, mee naar huis nemen.
Van de bijvangst kan visvoer gemaakt worden zoals die gemaakt wordt voor kweekvis. Balletjes die veel weg hebben van een dropsoort die kokindje wordt genoemd.
Verschillende mogelijkheden. Ofwel op een vast tijdstip elke dag het voer beetje bij beetje in zee gooien. Ofwel een bel luiden en dan voer in zee (een deuntje muziek laten horen werkt ook, ik weet het van een Noorse visbioloog).
Bedoeling: vissen leren wanneer er voer komt. Andere vissen zien of horen aan het gedrag en geluid van de vissen die van het voer weten, dat ergens iets te halen is en komen mee. Ook dat is al eens vertoond in Noorse fjorden.
Na verloop van tijd komt er zoveel vis op het voer af (stel je voor!) dat je er wat van kan weg vangen. In staand want of in fuiken.
Vissen zonder diesel.
En dit alles meteen een voorstelling voor dagrecreatiepubliek dat niet eerder kabeljauwen boven water uit zag springen. Of welke andere vissen die zich laten lokken.
U, Foodloglezer, gelooft er vast niet in.
Visbiologen wel. Sommige.
Voorspelling. Eerste probleem dat zich aandient als er werkelijk vissen afkomen op het voer: grote aantallen zeehonden.