Kooklessen moeten weer terugkeren op scholen. Dat zegt het Voedingscentrum. De organisatie wil dat scholen leerlingen leren hoe ze gezond en lekker kunnen koken.
Dat meldt De Telegraaf. ‘Vroeger leerden veel vrouwen koken op de huishoudschool, maar tegenwoordig moet iedereen het zelf maar uitzoeken. Daardoor ontbreekt bij veel mensen de kennis om voedsel echt goed te bereiden’ , aldus Broudewijn Breedveld van het Voedingscentrum in de ochtendkrant.
De kooklessen moeten ervoor zorgen dat problemen met overgewicht worden voorkomen. Breedveld vindt het wenselijk dat jongeren op school leren hoe ze groente moeten koken. Hij wijst erop dat groente gekookt moet worden in een pan met slechts een klein laagje water.
bron: telegraaf
Dit artikel afdrukken
Dat meldt De Telegraaf. ‘Vroeger leerden veel vrouwen koken op de huishoudschool, maar tegenwoordig moet iedereen het zelf maar uitzoeken. Daardoor ontbreekt bij veel mensen de kennis om voedsel echt goed te bereiden’ , aldus Broudewijn Breedveld van het Voedingscentrum in de ochtendkrant.
De kooklessen moeten ervoor zorgen dat problemen met overgewicht worden voorkomen. Breedveld vindt het wenselijk dat jongeren op school leren hoe ze groente moeten koken. Hij wijst erop dat groente gekookt moet worden in een pan met slechts een klein laagje water.
bron: telegraaf
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Wat nu: smaaklessen vervangen door kooklessen?
Geen gek voorstel van het Fridéale Centrum.Temeer niet daar is aangetoond dat zelf gemaakte pot een uitstekend gezondheidseffect heeft, het ontspannend werkt en leuk is. We zijn het alleen ontwend.
Bravo dus, want dan hebben we tenminste geen vieze voorgebakken frites meer nodig! (nee, alweer vandaag: geen cynisme!)
Waar ik me zorgen over maak is de zin "De kooklessen moeten ervoor zorgen dat problemen met overgewicht worden voorkomen.".
Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat roomboter, Ossewit en reuzel het zullen afleggen tegen de Unilever-producten. Koolhydraten tellen niet, tenslotte, het gaat om de vetten..... zucht.....
Eric, als het weglaten van vetten het eten van meer zelf klaargemaakt primair produkt nauwelijks in de weg staat is het goed aanmerkelijk beter dan het kwaad. De vethetze duurt tenslotte al heel lang, het werkelijke kwaad - suikers en ihb suiker - krijgt zo eindelijk een echte tegenstrategie. Het vettenverhaal is een kwestie van er over dooremmeren tot het fort eindelijk eens gaat barsten.
Ik hoop dat de 'nieuwe kokers' zich niet zullen laten afschrikken door de povere resultaten die ze zullen behalen met al dat zogenaamde 'gezonde' spul. Goddank mag olijfolie nog wel van de dames en heren van het Unil... pardon, Voedingscentrum (hoewel natuurlijk 100% vet), dus als ze daarmee dan wat lekkers op tafel kunnen zetten, dan gloort er inderdaad nog hoop.
Laatst was de Huishoudschool nog de grote boosdoener en leerde men daar juist af om goed te koken:
"Geholpen door de huishoudscholen heeft de voedselindustrie ons geconditioneerd om voor de televisie te hangen en dure kant-en-klaarproducten in de supermarkt te kopen"
En moet men het tegenwoordig "zelf uitzoeken"? Wel nee! Elke boekhandel ligt tjokvol kookboeken. Leer de kinderen lezen en je bent klaar, mits de motivatie er is.
En hoe je groente in een dun laagje water kookt, zie je hier.