In Antwerpen kun je tijdens KRACHTVOER - een alomvattend festival over eten - schaarste en overvloed in al hun aspecten exploreren, beloven de makers. KRACHTVOER focust niet enkel op de culinaire aspecten van voedsel maar denkt ook na over de impact van voedsel op milieu, maatschappij en cultuur.

KRACHTVOER is een festival over eten van Alle Dagen Honger en Villanella, met de hulp van journaliste Dorien Knockaert en chef Kobe Desramaults. Na een succesvolle eerste editie serveren we op zaterdag 18 en zondag 19 oktober opnieuw een scherpe selectie documentaires, lezingen, tastings, diners, workshops en exposities in DE Studio in Antwerpen.

Fermenteer groenten voor als straks de winter komt, waag je aan een masterclass foodblogging (met o.a. Hiske Versprille), verbaas je over nieuwe foodinitiatieven, leer een onbeminde vis fileren, oogst groenten uit eigen living en volg een workshop zuurdesembrood bakken.

KRACHTVOER mixt en matcht literatuur met cocktails, documentaires met boeiende nagesprekken en gastronomische diners met street food. Je denkt, luistert, kijkt, leert, proeft en probeert. Mogelijk verlaat je KRACHTVOER verwarder dan je toekwam, maar je blijft in elk geval niet op je honger zitten.

Het programma is ook in schematische vorm te bekijken. Tickets zijn via deze link te bestellen.

Beeldcredits: Mayken Craenen
Dit artikel afdrukken