Met deze prijsvraag daagt Vogelbescherming Nederland ondernemers uit Amsterdam en omgeving uit om samen met boeren uit Amstelland een duurzaam streekproduct op de markt te brengen. De winnende inzending ontvangt een geldprijs van €15.000 om te besteden aan de ontwikkeling en marketing van het product.

Duurzaam streekproduct
De prijsvraag biedt ondernemers en agrariërs de kans om met ingrediënten van de unieke kruidenrijke weides van Amstelland aan de slag te gaan en een kwaliteitsproduct te creëren dat bijdraagt aan de biodiversiteit en het behoud van weidevogels in dit bijzondere gebied. Denk bijvoorbeeld aan streekproducten als ambachtelijke boerenkaas, melk of duurzaam geproduceerd vlees. De Vogelbescherming ziet het stimuleren van duurzaam ondernemerschap als een belangrijke incentive voor boeren om ‘natuurvriendelijker’ te werk gaan.

Korte ketens
De prijsvraag is onderdeel van het programma ‘Van de Melkboer’. Met dit programma heeft Vogelbescherming zich de afgelopen maanden ingezet voor het opzetten van korte ketens tussen platteland en stad en het realiseren van een duurzaam en regionaal product dat een positieve bijdrage levert aan het landschap van Amstelland. Hiermee speelt Vogelbescherming bovendien in op een groeiende vraag naar hoogwaardige voedselproducten.

Prijsvraag
Vóór 14 november 2016 kun je een korte beschrijving van je productidee insturen om feedback te ontvangen. Definitieve ideeën moet je uiterlijk 27 januari 2017 insturen via het deelnameformulier naar prijsvraagamstelland@vogelbescherming.nl.

Daarna zal een vijfkoppige jury, met daarin onder andere culinair schrijfster en presentatrice Nadia Zerouali (Delicious Magazine, 24Kitchen) en ondernemer Willem Treep (Willem & Drees), zich buigen over de inzendingen.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de uitreikingsbijeenkomst in maart 2017.

Informatie
Voor meer informatie zie de website van Vogelbescherming Nederland. Hier staan ook de profielen van 10 enthousiaste agrariërs uit Amstelland.
Dit artikel afdrukken