Vele mensen bouwen in Nederland en België aan veranderingen op het gebied van landbouw en voedsel. Die zijn hard nodig, want het huidige model put de aarde uit en veroorzaakt een flink deel van de uitstoot van broeikasgassen. Boeren zitten in een wereldwijde concurrentiestrijd en veel land wordt gebruikt voor productie van veevoer en brandstof in plaats van lokaal voedsel.

Samen
Zowel nationale als internationale initiatieven laten zien dat een ander systeem goed mogelijk is, en dat daar ook al aan wordt gebouwd. We kunnen de wereld op duurzame wijze voorzien van goed en gezond voedsel, met eerlijke prijzen voor boer, visser en burger en met respect voor milieu en biodiversiteit. Gezonde bodems dragen bovendien bij aan de oplossing van het klimaatprobleem. Voedsel Anders brengt initiatieven en mensen bij elkaar om de beweging naar een duurzaam en eerlijk voedselsysteem te versterken.

In deze tweede editie denken en werken boeren, vissers, burgers, wetenschappers en maatschappelijke organisaties samen verder aan eigentijdse, duurzame en eerlijke voedselproductie en –consumptie, met nieuwe relaties tussen boer en consument. Zo leveren we creatieve en dynamische alternatieven voor de grootschalige en geïndustrialiseerde voedselproductie gedicteerd door multinationale ondernemingen.

Kom leren, inspireren, denken, doen en discussiëren over innovatieve, duurzame en eerlijke voedselsystemen.

Bekijk het voorlopige Programma en bestel je kaartjes. Tot 8 januari 2016 geldt een vroegboekkorting van €5 per dag.

Datum: Vrijdag 12 februari en zaterdag 13 februari 2016
Kosten: Gehele conferentie €50, per dag €25 (studenten € 12,50), vrijdagavond €5. Kinderen tot 15 jaar gratis
Locatie: Wageningen Universiteit, Orion, gebouw 103
Adres: Bronland 1, 6708 WH Wageningen

Kijk voor meer informatie op de website of Facebook.



Fotocredits: Voedsel Anders via Facebook
Dit artikel afdrukken