Op het Suikerplein staat tussen 11.00-18.00u de sociale buurtmarkt voor de laatste keer klaar voor alle Amsterdammers. In een jaar tijd is de Spaarndammer Souk een begrip geworden.

De markt zal gevuld zijn met kramen vol allerlei producten en lekker eten, maar er is ook ruimte voor tweedehands spullen en kerstartikelen. Tijdens de Souk is een programma voorzien vol muziek en vertier. Iedereen is welkom om er een gezamenlijk feest van te maken.

Souk
De naam komt uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika en verwijst naar een open marktplaats. De oudste Souks waren heuse seizoensfestivals waarbij storytelling een belangrijke rol speelde. Men deelde er verhalen, kennis en maaltijden. Naast een plek voor ondernemers, heeft een Souk vooral een grote sociale functie.

De Spaardammer Souk vervult ook deze functies. Ze is er voor ondernemers als extra podium om zichzelf te laten zien. En voor de eenlingen die ruggespraak zoeken, de clubs die willen laten zien wat ze kunnen, de kunstenaars die willen exposeren, de zangers die publiek zoeken. Als een laagdrempelige braderie zorgt de Spaarndammer Souk ervoor buurtgenoten en ondernemers met elkaar te verbinden. Iedereen kan een kraampje huren.

Wanneer: zondag 11 december
Waar: Suikerplein, Spaarndammerbuurt, Amsterdam
Tijd: van 11.00 tot 18.00 uur

Kijk voor meer informatie op de website.
Dit artikel afdrukken