Paul R. was alweer een tijdje stil in de obese pers. Deze week is hij er weer eens om minister Klink te bekritiseren. Die zou veel te labbekakkig om zou gaan met de vette buik waar iedere 2e Nederlander aan zou leiden.
Paul's populaire en ongemakkelijk makende makkelijke kijk op vetbuik zijn altijd weer prijs om de wenkbrouwen te doen fronsen.

Ik moet schateren. IKB is gezond, want het verbiedt snoep, maar het staat gewoon op taart. Zou Paul wel logisch kunnen redeneren? En leg eens uit waarom Nederland opeens slank wordt als we de Olympische Spelen naar binnen harken? Ik heb altijd begrepen dat Nederland dan nog vaker met een biertje en vlammetjes voor zijn nieuw breedbeeldbuis gaat hangen. Hoe weet Paul dat je vetbuik zo kunt bestrijden?

Kunnen ze die man niet gewoon iets anders laten doen waar hij geen verplichte nummertje Pipo de Clown hoeft te doen?

Bron van ergernis is dit berichtje:

Bedrijven en kabinet moeten meer ambitie tonen bij de preventie van overgewicht. Dat stelt Paul Rosenmöller van het Convenant Overgewicht. Rosenmöller presenteert donderdag 6 november het jaarverslag Energie in Balans 2008 aan staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS tijdens de Nationale Balans Top in Oegstgeest.Hij doet de oproep kort voordat minister Klink de nota Overgewicht naar de Tweede Kamer stuurt. Rosenmöller pleit ervoor dat het kabinet de preventie van overgewicht als kabinetbreed thema oppakt. Ook vindt hij dat het kabinet zich moet aansluiten bij de ambitie om de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen.Niet afwachten
Bedrijven roept hij op om niet af te wachten tot regelgeving voor bijvoorbeeld snoepreclame wordt ingevoerd, maar om zelf nu al pro-actief een gezonde leefstijl te stimuleren. 'Immers, producten met een gezondheidsclaim, zoals het IKB-logo, verkopen beter en gezonde werknemers presteren beter.' Het convenant wil een integrale aanpak, zoals die ook door regeringen in Engeland, Duitsland en Frankrijk wordt ingezet.

Villes Santés
Volgens het convenant zijn in Frankrijk de ‘Villes Santés’ zeer succesvol. Zwolle heeft het ook toegepast en Rosenmöller zou graag zien dat andere gemeenten dit overnemen. 'Deze integrale aanpak, gecombineerd met ‘gezonde ambitie’ van alle partijen, kunnen Nederland tot ‘Ile Santé’ maken in een snel dikker wordend Europa.'


bron: Evmi
Dit artikel afdrukken