Deze tweede editie behandelt thema’s als: ‘Produceren wat de markt vraagt, wat houdt dat in?’ en ‘Hoe ziet de vraag er over enkele jaren uit?’.

Programma
Dagvoorzitter is Han Swinkels (lector duurzame veehouderijketens HAS Hogeschool). Het programma start met een lezing van Addy van Rooi (Van Rooi Meat) over marktgericht produceren.
De tweede helft van de middag bestaat uit twee rondes interactieve sessies met specialisten uit de sector. Deze rondes hebben elk dezelfde vier onderwerpen:

Vleesvarkens: Welke ontwikkelingen zijn er op de varkensvleesmarkt?
Kathelijne Hilckmann (Vleesverwerker Hilckmann)
Biggen: Het belang van vitale biggen voor structurele afzet tegen een goede prijs.
Dirk Govers (VAEX Varkens- en veehandel)
Boerenvisie: Waarop baseer ik mij bij het bepalen van productspecificaties?
Michiel Taken (zeugenhouder en mede-eigenaar van JSR-Hybrid Deutschland)
Marktvisie: Visie op marktgericht produceren vanuit de retail.
Anne Corine Vlaardingerbroek (Jumbo Supermarkten)

Na het diner geeft Dick Veerman (Foodlog) een inspiratie presentatie.
Het symposium sluit af met een interactief gesprek onder leiding van Han Swinkels met collega's Michiel Taken, Hans Elshof (genomineerde Agrarisch Ondernemer 2015) en Mariëlle van Dijk (Fokbedrijf Peters Van Dijk).

Uitgebreide informatie over de sprekers en het programma vind je op de website.
Het symposium vindt plaats in Cultureel Centrum de Pas, De Misse 4, 5384 BZ Heesch.

Je kunt je hier inschrijven.

Kosten en inschrijven
Varkenshouder en Boerderij-abonnee: €50
Varkenshouder: €100
Periferie: €249

Fotocredits: Boerderij








Dit artikel afdrukken