De heren en dames van Onstuimig hebben zich er voor uit de naad gewerkt. Een aantal trouwe foodloglezers heeft meegeholpen door eerste stijlschetsen van commentaar te voorzien. Een klein groepje dacht ook nog eens mee over de pay off. Met Onstuimig werkte ik wekenlang aan de nieuwe functionaliteiten. Na twee maanden vasten, kan nu eindelijk het nieuwe foodlog online.
De site is nog niet helemaal af. Dat gaat tussen nu en eind volgende week gebeuren. Het zijn teveel dingen en dingetjes om nu op te noemen. Dat komt vanzelf in de loop van de week.
We hebben besloten reclame te gaan toestaan. Het onderhoud van een site als deze kost nl. een forse duit die op dit moment allemaal uit de zak of energie van de redactie komt.
We gaan met ratings van commentatoren te gaan werken. Zonder ingelogd te zijn - en dus zonder account - kun je niet meer reageren. De achtergrondartikelen zijn alleen van commentaar te voorzien door commentatoren met meer dan 3 sterren. Zij hebben zich binnen foodlog of in de maatschappij in brede zin door hun gedrag en/of kennis bewezen daar waarde aan toe te voegen.
Nu kunnen we die sterren alleen nog handmatig toekennen. Maar zo moet het natuurlijk niet. Dat gaat zo snel mogelijk gebeuren door een brede foodloglezersraad die is samengesteld uit zowel sociaal als inhoudelijk wijze mensen van diverse signatuur en karakter.
Zoals je zult ontdekken, zijn we enkele dagen geleden alweer wat op het nieuws gaan letten. Het archief van enkele duizenden artikelen hebben we zo goed mogelijk verdeeld over de nieuw kanalen. Via tags en een veel krachtiger zoeksysteem wordt het beter ontsluitbaar dan voorheen.
De nieuwe rubrieken moeten zich weer gaan vullen. Ontdekkingen staan open voor een ieder die ze doet. In Geselecteerd beproeven we nieuwe producten die in de breedste zin des woords iets met eten te doen hebben. Van boeken tot tafellinnen, van soep uit een pakje tot verse en van nieuwe keukenapparaten tot de nieuwste tomatenrassen en nog veel gekkere lekkere dingen. Nieuws gaat de hele dag door. Wie eraan bij wil dragen omdat hij of zij het graag van een kort en zinvol commentaar wil voorzien is welkom. Achtergrond graaft dieper of doet het anders. Agenda spreekt voor zich.
Wie eraan bij wil dragen, meldt zich bij dick@foodlog.nl. Binnenkort beleggen we een redactievergadering.
En nu? Please help! Blader door de site heen en vertel wat je ervan vindt en waar je dingen ziet die niet zijn zoals het zou moeten zijn.
En welkom terug natuurlijk!
Dit artikel afdrukken
We hebben besloten reclame te gaan toestaan. Het onderhoud van een site als deze kost nl. een forse duit die op dit moment allemaal uit de zak of energie van de redactie komt.
We gaan met ratings van commentatoren te gaan werken. Zonder ingelogd te zijn - en dus zonder account - kun je niet meer reageren. De achtergrondartikelen zijn alleen van commentaar te voorzien door commentatoren met meer dan 3 sterren. Zij hebben zich binnen foodlog of in de maatschappij in brede zin door hun gedrag en/of kennis bewezen daar waarde aan toe te voegen.
Nu kunnen we die sterren alleen nog handmatig toekennen. Maar zo moet het natuurlijk niet. Dat gaat zo snel mogelijk gebeuren door een brede foodloglezersraad die is samengesteld uit zowel sociaal als inhoudelijk wijze mensen van diverse signatuur en karakter.
Zoals je zult ontdekken, zijn we enkele dagen geleden alweer wat op het nieuws gaan letten. Het archief van enkele duizenden artikelen hebben we zo goed mogelijk verdeeld over de nieuw kanalen. Via tags en een veel krachtiger zoeksysteem wordt het beter ontsluitbaar dan voorheen.
De nieuwe rubrieken moeten zich weer gaan vullen. Ontdekkingen staan open voor een ieder die ze doet. In Geselecteerd beproeven we nieuwe producten die in de breedste zin des woords iets met eten te doen hebben. Van boeken tot tafellinnen, van soep uit een pakje tot verse en van nieuwe keukenapparaten tot de nieuwste tomatenrassen en nog veel gekkere lekkere dingen. Nieuws gaat de hele dag door. Wie eraan bij wil dragen omdat hij of zij het graag van een kort en zinvol commentaar wil voorzien is welkom. Achtergrond graaft dieper of doet het anders. Agenda spreekt voor zich.
Wie eraan bij wil dragen, meldt zich bij dick@foodlog.nl. Binnenkort beleggen we een redactievergadering.
En nu? Please help! Blader door de site heen en vertel wat je ervan vindt en waar je dingen ziet die niet zijn zoals het zou moeten zijn.
En welkom terug natuurlijk!
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ook dat is een bug die nu pas blijkt. De artikelen gaan op tijd, maar de reacties tellen er 2 uur bij op.
Hoeveel reacties zou je willen kunnen nakijken? Vroeger paste er nog geen dag op.
De oude twitterlijst? Nee, dat denk ik niet.
(al weet ik niet zeker wat "de oude twitterlijst" is.)
Nog iets: je moet in de instellingen de tijd aanpassen in GMT +1 (ipv GMT +2)
Robin, dat is inderdaad een bug. De commentarenlijst zal nooit lang genoeg zijn. Hooguit is de oude twitterlijst een oplossing. Maar doen dan weer?
Als je wilt kijken naar de artikelen is er de onderkant van de site. Daar vind je tot 2 maanden geleden alles. Voorts ligt er een godsgruwelijke klus in het taggen.
Zo, na een maandje foodloggen hou ik dit punt over:
* ben en blijf het eens met Arend. Tien laatste reacties op de voorpagina vind ik ook te weinig. Zeker omdat de rest van alle artikelen zo ongelofelijk chaotisch georganiseerd staan zou dat een mooi houvast geweest zijn voor trouwe bezoekers om te zien waar er nog wat gebeurd is. En er hoeven niet meer laatste reacties op de voorpagina, maar wel een linkje/klikje zodat je een hele waslijst laatste reacties op 1 pagina krijgt.
(PS nog iets raars vandaag, ik ging via die laatste reacties naar het agendapunt de keuken als spiegel van de Adamse ziel en kom dan van daaruit met geen mogelijkheid op het originele artikel. Maar dat zal een bugje zijn, ergens. Misschien alleen voor agendapunten. En verder ook niet zo heel belangrijk)
*knip*