Echt vers
Op de boerderij wordt zuivel gemaakt van echt verse melk van de eigen melkveestapel. Meestal wordt direct na het melken al gestart met de bereiding van de zuivelproducten. Echte Boerderijzuivel is daarmee de meest verse zuivel die verkrijgbaar is. Bovendien zijn de boerderijzuivelaars groot voorstander van weidemelk en past zorg en aandacht voor de natuurlijke omgeving en het milieu in de bedrijfsvoering. Op de zuivelboerderij is de gehele keten, van melkvee tot eindproduct, in één hand. Het keurmerk is merkenrechtelijk beschermd en voor het gebruik gelden strenge regels. Het keurmerk is een initiatief van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders. Deze ziet toe op de naleving van de specificaties voor de bereiding van Echte Boerderijzuivel. Uiteraard gelden strenge eisen voor kwaliteit en hygiëne. En altijd is de herkomst van Echte Boerderijzuivel te herleiden tot één specifieke boerderij. Een actueel overzicht van de zuivelboerderijen die met het keurmerk werken is te vinden op www.boerderijzuivel.nl.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
"Ook in de horeca en in bedrijfsrestaurants kiest men steeds vaker bewust voor boerderijzuivel." In Vlaanderen bestaan daar heel veel wettelijke obstakels voor (vooral veel extra papierwerk). Hoe zit dat in Nederland?