Melissa Kronenthal van The Traveler’s Lunchbox vraagt voedselbloggers wereldwijd de uitdaging aan te gaan: stel een lijstje op van de lekkerste vijf dingen die jij ooit zelf hebt gegeten en waarvan je vindt dat iedereen het minstens eens zou moeten eten alvorens te sterven.
"Wat zouden Foodloggers en Foodlogbezoekers daarop antwoorden", vroeg ik me af. En wat zou ik zelf iedereen aanraden? Ik neem het risisco... dit is mijn lijstje:
- Boekweitkoek met Limburgse perenstroop
- Quinoaschotel met aardappelen
- Pikante soep van oostindische kers, met broodjes geitenkaas
- ... nog maar twee te gaan?
- daar moet ik nog eens een weekendje over lopen watertanden...
Welke vijf dingen moeten wij volgens jou ooit hebben gegeten, alvorens dit aardse tranendal te verlaten?
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Is het niet:
1. kroket
2. patat
3. magnum
4. haring
5. Engels drop??
Voor mij is het ook een kwestie van op welke tijd en op welke plek je ze gegeten moet hebben:
1. onder een boom, in de vooravond, op een heuvel in Fiesole, bij Florence, uitkijkend over een rozerood gekleurde vallei: een weldadig knapperige grote witte broodbol met veel en hele oude kaas, verse paprika, sla, chorizo en salami (voor het heel-langzaam-een-beetje-aangeschoten- raken-gevoel door die halve fles lokale wijn erbij)
2. in januari, in Hotel de Paris in Monte Carlo: een hockeybal-grote open en transparante bolvorm van goudkleurige gesponnen suikerdraden met daarin een grote zoete winter-aardbei (voor de decadentie, een belangrijk smaak-zintuig)
3. in een heel klein hokje ergens achter een chinees afhaalrestaurant met 10 chinezen die je probeert Nederlands te leren hoewel ze alleen chinees spreken en verder niks: hun favoriete 'daar-knap-je-van-op-als-je-verkouden-bent-gerecht': een soort 'stew' met kokos, erg veel kerrie, erg veel sambal, chinese boontjes, erg veel kip, aardappelen en tomaten (voor het 'daar-knap-je-inderdaad-van-op'-gevoel dat eten soms moet hebben)
4. Hemelse Modder van zachtbitterzoete witte chocolade aan een heel klein tafeltje in een heel klein gezellig en druk restaurantje; natuurlijk alleen maar een paar kleine hapjes 'meesnoepen' van het bord van je geliefde, terwijl jij 'als dessert' een oeroude stoffige Armagnac hebt gekozen, die daar wonderlijk mooi mee combineert
5. Elk willekeurig pasta-gerecht op de kaart bij Nederlands italiaansste restaurant Napoli in Haarlem, zolang ze dat maar flink husselen in een half voorverwarmd superlekker Parmezaans kaaswiel met een laag nummer (voor het 'zo'n lekkere kaas krijgt zelfs de Paus niet'-gevoel)
oei.
Wonderlijk idd, Jos. Van de dikke driehonderd zgn. culi's die op de originele oproep reageerden bedacht er niet eentje dat lekker een kwestie is van waar je wanneer met wie bent en hoe laat het is.
Dat wordt wel erg intiem. De vijf momenten die je moet hebben meegemaakt voor je gaat ;-)
Juist. Mijn 5 eetmomenten zijn ook niet voor niets: ontspanning, business, sociaal engagement, liefde en gewoon lekker eten. ;-)
Oh jah.., mmm, ik vind het een prachtig idee van Jos, inderdaad intiem en mooi.
Ik denk nog na ;)