Melissa Kronenthal van The Traveler’s Lunchbox vraagt voedselbloggers wereldwijd de uitdaging aan te gaan: stel een lijstje op van de lekkerste vijf dingen die jij ooit zelf hebt gegeten en waarvan je vindt dat iedereen het minstens eens zou moeten eten alvorens te sterven.
"Wat zouden Foodloggers en Foodlogbezoekers daarop antwoorden", vroeg ik me af. En wat zou ik zelf iedereen aanraden? Ik neem het risisco... dit is mijn lijstje:
- Boekweitkoek met Limburgse perenstroop
- Quinoaschotel met aardappelen
- Pikante soep van oostindische kers, met broodjes geitenkaas
- ... nog maar twee te gaan?
- daar moet ik nog eens een weekendje over lopen watertanden...
Welke vijf dingen moeten wij volgens jou ooit hebben gegeten, alvorens dit aardse tranendal te verlaten?
Heeft hier al eens iemand boekweitkoek met perenstroop gebakken? Voedselkilometer-killer!
Wanneer je tegenwoordig in mijn geliefde Ardennen iets wil gaan eten, dan heb je de vaak keuze tussen een snack en een couscous. Dat is het dan zowat. En dat terwijl Wallonië zo'n schitterende eigen producten heeft.
Wat ik wil zeggen: wie op vakantie vertrekt en zin heeft om zelf te koken, die kan van van mede Foodbloggers toch best wat aardige tips opstrijken via zo'n lijstjes?
Ik kwam tot mijn verrassing alvast zelf uit bij recepten met verbazend weiig Foodmiles. Want vooral ingrediënten uit eigen streek. Niet uit principe, maar gewoon omdat ik het zo lekker vind.
By the way: Ik ben zeker ook geen lijstjes-man.