Het 5e Arts en Voeding Congres is een initiatief van Voeding Leeft in samenwerking met het Erasmus MC, Hutten catering en de gemeente Rotterdam.

Te verwachten
Van diabetes type 2 is inmiddels bekend dat het door middel van voeding omkeerbaar is. Maar in hoeverre kan voeding ook een rol spelen in de behandeling van reuma, autisme, parkinson, hart/vaatziektes, maag/darmziektes en borstkanker? Het 5e Arts en Voeding congres neemt deelnemers mee naar een geheel nieuw domein binnen de zorg: een combinatie van evidence en practice based ervaringen van zowel wetenschappers, patiënten als behandelend artsen met curatieve voedingsinterventies. Tussen de sprekers door zijn er verschillende intermezzo’s van bijzondere mensen die een verhaal vertellen vanuit hun hart.

Deelnemers van eerdere edities beoordeelden het congres met een 8,4.

Sprekers
Een aantal van de keynote sprekers zijn: Aletta Kraneveld, onderzoeker en hoofddocent farmacologie Universiteit Utrecht, Richard Verheesen, reumatoloog Maxima Medisch Centrum, Ben Witteman, MDL arts Gelderse Vallei WUR en Marjolein de Jong, chirurg/ founder Breast care Nederland. Klik hier voor een volledig overzicht van de sprekers en het programma.

Video Voeding Leeft


Info
Het congres wordt van 9.15 tot 17.15uur gehouden in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam.
Ga om je in te schrijven en meer info naar de website.

Fotocredits: '5e arts en voeding', via de website
Dit artikel afdrukken