Het World Food Festival presenteert eten op zijn Rotterdams. Van Rotterdamse gehaktbal tot culinair huzarenstuk en van stadsboer tot streetfood. Ruim vijf weken lang laten horeca, voedselproducenten, wetenschappers en topkoks zien, horen en proeven wat de stad schaft. Het festival spreidt zich uit over de hele stad en de haven. Kloppend hart is het Museumpark met het Future Food House.
Met grote en kleine events, markten, proeverijen, workshops, interactieve tentoonstellingen, stadsroutes en havenexcursies brengt het festival de bezoekers in aanraking met de volledige voedselketen. Het programma gaat in op culinaire trends en de nieuwste ontwikkelingen in de voedselindustrie, heeft aandacht voor wereldvoedselvraagstukken, de invloed van voeding op de gezondheid en lokale initiatieven op het gebied van duurzame voedselproductie. Het veelzijdige programma van het World Food Festival gaat verder dan de smaakpapillen en biedt ook ‘food for thought’.
Het Future Food House in het Museumpark wordt de centrale plek van het festival en biedt een spannende blik op de toekomst van voedsel met onder meer ‘culinaire jamsessies’ tussen topkoks. Met bestaande evenementen wordt samengewerkt, zo is de eerste editie van horecavakbeurs ‘Gastvrij Rotterdam’ tijdens het World Food Festival.
Alvast een highlight? De Umami lezing en demonstratie door professor Ole Mouritsen in samenwerking met Pepijn Schmeink en Remco van Erp (restaurant Eendracht) en Hiroaki Yamamoto (restaurant Huson) op zondag 22 september. Je kunt je vast inlezen met het artikel Wist je dat moedermelk je vroegste umami-ervaring is
Het volledige programmaoverzicht van het World Food Festival vind je hier.
Dit artikel afdrukken
Het Future Food House in het Museumpark wordt de centrale plek van het festival en biedt een spannende blik op de toekomst van voedsel met onder meer ‘culinaire jamsessies’ tussen topkoks. Met bestaande evenementen wordt samengewerkt, zo is de eerste editie van horecavakbeurs ‘Gastvrij Rotterdam’ tijdens het World Food Festival.
Alvast een highlight? De Umami lezing en demonstratie door professor Ole Mouritsen in samenwerking met Pepijn Schmeink en Remco van Erp (restaurant Eendracht) en Hiroaki Yamamoto (restaurant Huson) op zondag 22 september. Je kunt je vast inlezen met het artikel Wist je dat moedermelk je vroegste umami-ervaring is
Het volledige programmaoverzicht van het World Food Festival vind je hier.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog