Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Helaas zijn de onderzoeken niet dubbelblind of in goed gecontroleerde omgevingen uitgevoerd. Daarom is het werkelijke nieuws slechts dat er nog steeds niet meer is dan een vermoeden dat de polyfenolen uit chocolade een gunstige werking hebben.

Het nieuws, dat vandaag in Parijs live wordt gepresenteerd op een artsencongres, is uiteraard koren op de molen van repen- en bruine snoepwaar. Of het echt werkt? Nieuw onderzoek moet het gaan uitwijzen, zeggen de onderzoekers. Mogelijk zegt dat ook weer dat 'verder onderzoek' nodig is.

Na al het nieuwsgeweld over het goede van chocolade gelooft zelfs kwaliteitsweekblad Time het inmiddels wel. Het opent met de woorden 'Yes, it's true, chocolate is good for you.'
Dan durven wij ook wel. Polyfenolen schijnen echt goed te werk te doen, zelfs als ze niet uit chocolade komen. Pas wel op met suiker en (plantaardig) vet en bedenk dat de oorzaak van hartinfarcten beter aan de basis kan worden aangepakt!
Dit artikel afdrukken