Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Ineke Berentschot
Van Nederlands zachte tarwe kun je prima brood bakken. Het blijft compacter dan brood van meel van tarwe uit Frankrijk of...
Ineke Berentschot
1 jaar geleden
Graandeal Oekraïne toont noodzaak transitie veehouderij aan
Nog even over voer- en baktarwe en Nederlandse tarwe en of je hier brood van kunt bakken. Ik citeer het boek Oude granen, nieuw...
Ineke Berentschot
1 jaar geleden
Graandeal Oekraïne toont noodzaak transitie veehouderij aan
Hartstikke leuk artikel. Naast Bolster zijn er meer prima adressen zoals je hier kunt lezen op...
Ineke Berentschot
2 jaar geleden
De groene kriebels beginnen met de sinterklaasfolder voor de moestuinier
Ik wilde - net als de schrijvers van 8 en 9 - wegkomen van deze supertechnische kwestie om een soortement groter verband te gaan...
Ineke Berentschot
3 jaar geleden
Lossen nieuwe technologieën ons morele probleem met het doden van leghaantjes op?
Herman Mertens #42, de twee bakkers die jij noemt zijn een uitzondering. Er is goed brood te bakken van Nederlands graan, maar...
Ineke Berentschot
3 jaar geleden
Wageningen wil 30% inkomenssteun boer om klimaat- en natuurmaatregelen te betalen
Aha, Novozyes. Hoe zijn de enzymen vervaardigd? En wie weet dan nog zo zeker dat die hippe havermelk gezonder is dan wanneer een...
Ineke Berentschot
3 jaar geleden
Hippe havermelk even gezond als Cola Classic
1,3 miljoen dieren omgekomen tussen 2012 en 2020. Jordi, in de tijd van Ot en Sien waren er misschien meer branden dan de...
Ineke Berentschot
3 jaar geleden
Onderzoeksraad legt verantwoordelijkheid voor brandveilige stallen bij overheid
https://www.streekproduct.be/producenten/bakkerij-decock_ Ha Nick, als je een keer in Oostende bent, een ouderwetse pistolet...
Ineke Berentschot
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: pistolets
Ha, leuk, ik lees altijd al alle reacties van Jopie. Nu een heel stuk van hem. Genieten.
Ineke Berentschot
3 jaar geleden
Natuur in Nederland is een vorm van grootschalig tuinieren
Proficiat met deze publicatie.
Ineke Berentschot
4 jaar geleden
‘Real-life’ onderzoek naar leefstijlgeneeskunde als praktische aanvulling op de RCT
Mooi interview, kaal als de plek.
Ineke Berentschot
4 jaar geleden
'Gebruik je toeval om te komen waar je nog niet geweest bent?'
Kan couscous bedoeld zijn, of de gebroken tarwe waar couscous van gemaakt wordt of de bolletjes rauwe couscous? Couscous werd...
Ineke Berentschot
4 jaar geleden
Culinair ontdekt: kooktarwe
Jee, wat een ontzettend mooi verhaal.
Ineke Berentschot
4 jaar geleden
Een te strak gespannen draad
Eerste les sociale psychologie, eerste klas Sociale Academie De Nijenburgh, 1970. Wat is een goede theorie? Docent Maarten van...
Ineke Berentschot
5 jaar geleden
Wetenschap is pas zinvol als we het eens zijn over wat we willen weten
Joep Goossens, geheel met jou eens. De techniek maakt een oplossing voor de problemen die de techniek veroorzaakt heeft. Er is...
Ineke Berentschot
5 jaar geleden
Tarwe met ingebouwde 'glutenvernietiger' biedt mogelijk soelaas voor glutenmijders
Mooi artikel. Smaak en brood, ook al zoiets. Je hebt volkorenbrood vol verbetermiddel, lekker zacht en samendrukbaar, zoals de...
Ineke Berentschot
7 jaar geleden
Knaloranje yoghurt, goedgekeurd, maar vraag niet waarom
Prachtig. Ik vond het artikel prachtig omdat het zo duidelijk de twee werelden weergeeft. De ene waar we als mensheid uit...
Ineke Berentschot
7 jaar geleden
Bankier vindt als herder zijn stem
Prachtig verhaal.
Ineke Berentschot
7 jaar geleden
Bankier vindt als herder zijn stem
Prachtig verhaal. Op dezelfde manier werd ik broodbakker op mijn dertigste.
Ineke Berentschot
7 jaar geleden
Bankier vindt als herder zijn stem
Ben al een paar weken aan het lezen in Robert M.Pirsig ´Zen en de kunst van het motoronderhoud´. De hoofdpersoon is hier aan...
Ineke Berentschot
7 jaar geleden
Twijfel aan wetenschap?
#33 Wat is het verschil tussen steengemalen meel en meel dat tussen walsen vermalen is? Raoul Schyns van De Commandeursmolen (in...
Ineke Berentschot
7 jaar geleden
Op zoek naar broodnodige waarheid
Mooi dat er geld is voor onderzoek naar de gezondheid van graan en brood. De ATI's zijn 'nieuw' voor mij, interessante materie....
Ineke Berentschot
7 jaar geleden
Op zoek naar broodnodige waarheid
Prachtig verhaal. Ik ben ook een boerendochter, gemengd bedrijfje, Achterhoek. Opa van moeders kant was altijd een ambitieuze...
Ineke Berentschot
7 jaar geleden
'Boer worden was mijn droom'
Zout heeft zowel een smaakfunctie als een technische functie. Beiden zijn cultuurbepaald, mijns inziens. In Italie werd brood...
Ineke Berentschot
7 jaar geleden
Gesprek over zout in 'brood' gaat door
ha Dick, tja, daar vraag je me wat. In elk geval, mocht er behoefte zijn aan een ECHT ronde tafelgesprek, dan bak ik het brood.
Ineke Berentschot
8 jaar geleden
Eethypes eindelijk religieus verklaard
Het prachtige artikel in De Groene eindigt met een zin naar mijn hart (laatste alinea: 'Natuurlijk zien we de desastreuze...
Ineke Berentschot
8 jaar geleden
Eethypes eindelijk religieus verklaard
Hier alsnog de link naar het bedoelde boter/margarine artikel
Ineke Berentschot
8 jaar geleden
Levensmiddelenindustrie heeft waarheidscommissie nodig
Geweldig artikel. Dank voor de precieze informatie. Zeer herkenbaar. Ik heb voor Bakkerswereld een artikel gemaakt over de...
Ineke Berentschot
8 jaar geleden
Levensmiddelenindustrie heeft waarheidscommissie nodig
Wat een schitterende taal (alweer).
Ineke Berentschot
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Maal-tijden
A, prachtige foto van die toiletten. Mijn kleinkind verveelde zich tamelijk in de ruines van Efeze tot ze een dergelijke...
Ineke Berentschot
8 jaar geleden
Sanitair Romeinen maakte geen verschil
Prachtig proza, prachtige inhoud.
Ineke Berentschot
8 jaar geleden
Een pak slaag en zonder eten naar bed (1957)
Alweer prachtige journalistiek. Hoezeer zijn voeding/gezondheidsidee/industrie met elkaar verweven. Bij brood kennen we mister...
Ineke Berentschot
8 jaar geleden
Culinair ontdekt: Ontbijtgranen
Bovenstaande samenvatting is nietszeggend. Het is gesneden koek voor de bakkers. Dat het bakken van brood grotendeels...
Ineke Berentschot
9 jaar geleden
Rek deeg bepaalt kwaliteit brood
Geweldig artikel, alweer. Dank. En die zemelen. Die waren natuurlijk over als de Roemeen (of de molen van de Roemeen) het...
Ineke Berentschot
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Bors
Even een zijpad, naar aanleiding van de vergelijking paleo/macrobiotiek. Ik heb het boek van Nora Goud er op nageslagen: 'Als...
Ineke Berentschot
9 jaar geleden
Praktijktest: paleo werkt tegen T2 diabetes
Prettig dat iemand zo'n openheid van zaken geeft; ook in het filmpje de opmerking dat gangbare varkenshouders misschien zelfs...
Ineke Berentschot
9 jaar geleden
Voorop maar vastgelopen, zegt varkenshouder
Nick, ik heb mijn boek 'Koken voor het leven', van Nora Goud uit de kast gehaald (uit 1982, vierde druk 1991 met een uitgebreid...
Ineke Berentschot
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Gluten
Oef, volgens mij gaat het hier over een mooi product - seitan - uit een bepaalde cultuur, Japan en dus in de jaren zestig via de...
Ineke Berentschot
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Gluten
Mooi verhaal over gluten. Met voor mij zelfs iets nieuws, iets verhelderends, namelijk: het dient als startdosis om jonge...
Ineke Berentschot
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Gluten
Peter, ik ben een heel gelovig iemand, maar een starter van 160 en van 210 jaar oud? Mag ik dan volgende keer van jou van...
Ineke Berentschot
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
Robert-Jeroen, ik zie uit naar een artikel over stevig/vloeibaar zuurdesem en ik denk dat het een heel lang artikel wordt....
Ineke Berentschot
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
Roggemeel geeft meer fermentwerking en daarom wordt vaak roggemeel aangeraden bij het maken van een starter. (De andere kwestie;...
Ineke Berentschot
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
Even iets meligs: volkorenmeel moet 100% van de graankorrel bevatten. Het is een beschermde term; evenals 'volkorenbrood'. Bloem...
Ineke Berentschot
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
Tweede opmerking. Je kunt kiezen voor 'sterk' meel, meestal uit het buitenland, en daarmee 'zo hoog mogelijk' brood. Je kunt ook...
Ineke Berentschot
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
Prachtig verhaal. Kleine opmerking over de tweede keer 'kneden'. Dit heet in bakkerstermen geen 'kneden' maar 'doorslaan'....
Ineke Berentschot
10 jaar geleden
Van zuurdesem en zuurdesembrood
Guido, 126: 'Gluten leiden tot het openen van de darmwand waarbij ongewenste bacterien in de bloedbaan komen'. He? Punt 1, je...
Ineke Berentschot
10 jaar geleden
Na Time mag de boter weer
Ik loop een beetje achter - het gaat al bijna niet meer over brood, het gaat een andere interessante kant op - maar toch nog...
Ineke Berentschot
10 jaar geleden
Brood: verslaat Kris de paleo's?
Terwijl de paleo's maar een korte daglengte hebben om hun wild te schieten, kneed ik rustig een deegje van biologisch meel,...
Ineke Berentschot
10 jaar geleden
Brood: verslaat Kris de paleo's?
Dick, ter aanvulling: je bedoelt, 70% van de lezers (eerste selectie), die de enquete heeft ingevuld (tweede selectie).
Ineke Berentschot
10 jaar geleden
Brood: verslaat Kris de paleo's?
Er is 1 aangetoond verschil tussen desembrood en gistbrood en dat is de kwestie van het fytinezuur. Dat kan in desembrood...
Ineke Berentschot
10 jaar geleden
Brood: verslaat Kris de paleo's?
1
2
Volgende ›