Dit potje is aan te bevelen. Het is een heerlijk zachte, puur smakende onversneden honing met een heel eigen smaak. Om eraan te komen moet je op pad. Naar het plaatsje Laurens in het departement Hérault in Frankrijk.
Honing is genot, maar is het gezond? Het bevat ca. 40% fructose, een van de meest zoete suikers. Fructose wordt daarom veel gebruikt als 'natuurlijke zoetstof'. Dat neemt niet weg dat je er moddervet van wordt omdat het veel calorieën levert.
De imker hield bij hoog en bij laag vol dat de fructose in honing veel gezonder is dan in bijv. frisdrank of snoepjes. Daarom moet je een natuursnoepje nemen. Honing dus.
'Nee', zei mevrouw de imker, 'het is een ander soort fructose'.
Wie heeft gelijk?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
allebei eigenlijk, jij in de strikte zin van het woord, de imker omdat ze waarschijnlijk bedoeld dat de fructose verontreinigd is met allemaal stofjes waarvan men zegt dat ze gezonder zijn (antibiotisch en antibacterieel).
Chemisch geen verschil, dus afbraak in lichaam identiek.
Ik gok op de imker...
Als je de "gezondheid" van een voedingsmiddel wil bepalen kun je niet naar één ingredient kijken. Je moet naar het hele product kijken, alle bestanddelen, apart, gezamelijk én de interactie op ons lichaam.
Het zou daarom zomaar eens kunnen dat de overige 60% van de honing er voor zorgt dat de fructose in honing gezonder is dan van een snoepje.
In ieder geval verzadigd honing meer, je zal er dus minder van snoepen.
fructose blijkt in het geheel ongezond, de verhouding fructose/glucose in honing is nauwelijks verschillend van die in bieten en rietsuiker
Man, wat zitten jullie steeds te zagen over gezond! Vind je honing lekker en de moeite waard? Koop het, eet het. Niet? Laat het...