Dit potje is aan te bevelen. Het is een heerlijk zachte, puur smakende onversneden honing met een heel eigen smaak. Om eraan te komen moet je op pad. Naar het plaatsje Laurens in het departement Hérault in Frankrijk.
Honing is genot, maar is het gezond? Het bevat ca. 40% fructose, een van de meest zoete suikers. Fructose wordt daarom veel gebruikt als 'natuurlijke zoetstof'. Dat neemt niet weg dat je er moddervet van wordt omdat het veel calorieën levert.
De imker hield bij hoog en bij laag vol dat de fructose in honing veel gezonder is dan in bijv. frisdrank of snoepjes. Daarom moet je een natuursnoepje nemen. Honing dus.
'Nee', zei mevrouw de imker, 'het is een ander soort fructose'.
Wie heeft gelijk?
Spontane vergeetachtigheid is ook voor wetenschappers vaak een feit,
In het eerdergenaamde link staat,
"Bovendien is op de website van de Universiteit van Guelph te vinden dat de onderzoekers ruim honderddertigduizend dollar toucheerden van Bayer om deze studie te verrichten. Alleen verzuimden ze dat te vermelden in het artikel waarin ze de gerustellende boodschap brachten dat het spul geen kwaad kan"