Mijn mailbox stroomt vol kookboekenspam, want december nadert. Zojuist nog over een Middeleeuws kookboek van Peter Brears om Kerst "net zo te kunnen vieren als de Tudors". Eng hoe sommige mensen weten wat ik wil voordat ik het zelf weet.
Een Haagse boekhandel stelde mij vandaag met een e-mailteaser op de hoogte van de nieuwe Sonja Bakker, die 1 december verschijnt. Bij deze geef ik ook die boodschap door. Het boek heet "Gezond genieten met familie en vrienden". €17,95, geen geld. Nu besteld is als eerste in huis. Net voor de Sint en nog ruim op tijd voor Kerst...
Om de zaak extra kracht bij zetten, komt de sympathieke gewichtsconsulente komende week dagelijks op SBS6 met "De Wereld van Sonja Bakker": In 5 afleveringen geef ik jullie een kijkje in mijn leven van dit moment, thuis met mijn man Koen en zoontjes Tristan en Finn.
Maar waarom nu? Afvalkookboekmarketing hoort traditioneel thuis in januari, niet vlak voor de eetmaand december. Piekt Bakker niet te vroeg? En verder: waarom zou je je juist willen inhouden als er vrienden op bezoek komen tijdens de feestdagen? Houd je dan nog vrienden over? Zelfs voor het Voedingscentrum zijn dat Schransdagen, die je met een paar extra Balansdagen compenseert. Maar Bakker heeft er ongetwijfeld over nagedacht, zou je zeggen. Worden haar Kerst-, Paas- en afternoon tea-recepten de nieuwe norm?
Voor 4 personen:
1 pak Maggi aardappelpuree voor ovenschotels
1 blik perziken
300 gram roombrie light
400 gram achterham
3 eetlepels Bak & Braad vloeibaar 2 teentjes knoflook
1 pak (wijn)zuurkool
zout, peper
De oven voorverwarmen op 175 graden. Maak via de aanwijzingen op het kapje de puree klaar. Maak de knoflook schoon, mag eventueel een teentje extra . Snijd de ham in dikke blokjes, en vervolgens de brie in plakjes. Kook in een pan de zuurkool in eigen vocht ong. 10 minuten. Voeg de zuurkool aan de puree toe en pers erboven de knoflook uit. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de perziken uitlekken, en snijd ze in schijfjes. Vet de ovenschaal in met wat Bak & Braad en schep de helft van de stamppot erin. Verdeel hierover de blokjes ham en de perzikschijfjes. Schep de rest van de stamppot erop. Bedek dit alles met de plakjes brie. Laat de schotel in het midden van de oven in 30 minuten gaar worden.
bron recept: www.sonjabakker.nl
Dit artikel afdrukken
Een Haagse boekhandel stelde mij vandaag met een e-mailteaser op de hoogte van de nieuwe Sonja Bakker, die 1 december verschijnt. Bij deze geef ik ook die boodschap door. Het boek heet "Gezond genieten met familie en vrienden". €17,95, geen geld. Nu besteld is als eerste in huis. Net voor de Sint en nog ruim op tijd voor Kerst...
Om de zaak extra kracht bij zetten, komt de sympathieke gewichtsconsulente komende week dagelijks op SBS6 met "De Wereld van Sonja Bakker": In 5 afleveringen geef ik jullie een kijkje in mijn leven van dit moment, thuis met mijn man Koen en zoontjes Tristan en Finn.
Maar waarom nu? Afvalkookboekmarketing hoort traditioneel thuis in januari, niet vlak voor de eetmaand december. Piekt Bakker niet te vroeg? En verder: waarom zou je je juist willen inhouden als er vrienden op bezoek komen tijdens de feestdagen? Houd je dan nog vrienden over? Zelfs voor het Voedingscentrum zijn dat Schransdagen, die je met een paar extra Balansdagen compenseert. Maar Bakker heeft er ongetwijfeld over nagedacht, zou je zeggen. Worden haar Kerst-, Paas- en afternoon tea-recepten de nieuwe norm?
Voor 4 personen:
1 pak Maggi aardappelpuree voor ovenschotels
1 blik perziken
300 gram roombrie light
400 gram achterham
3 eetlepels Bak & Braad vloeibaar 2 teentjes knoflook
1 pak (wijn)zuurkool
zout, peper
De oven voorverwarmen op 175 graden. Maak via de aanwijzingen op het kapje de puree klaar. Maak de knoflook schoon, mag eventueel een teentje extra . Snijd de ham in dikke blokjes, en vervolgens de brie in plakjes. Kook in een pan de zuurkool in eigen vocht ong. 10 minuten. Voeg de zuurkool aan de puree toe en pers erboven de knoflook uit. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de perziken uitlekken, en snijd ze in schijfjes. Vet de ovenschaal in met wat Bak & Braad en schep de helft van de stamppot erin. Verdeel hierover de blokjes ham en de perzikschijfjes. Schep de rest van de stamppot erop. Bedek dit alles met de plakjes brie. Laat de schotel in het midden van de oven in 30 minuten gaar worden.
bron recept: www.sonjabakker.nl
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Is dit recept voor de feestdagen? Jakkes ik zou dit mijn honden nog niet te eten geven, bang dat ze ziek worden....
Brigitte, dit heb ik van haar site geplukt; is geloof ik niet uit het nieuwe boek. Dat nieuwe feestboek is wel in lijn ermee, zo wordt beloofd.
>> de nieuwe Sonja Bakker, die 1 december verdient <<
Sommige freudiaanse verschrijvingen zijn wel heel erg grappig. :-)
Het is om te huilen natuurlijk. Maar ik voorspel bij deze dat Sonja Bakker als een speer langs Harry P gaat schieten in de boekentop 60. Dus ja, reken er maar op dat dit soort fantasierecepten de nieuwe trend wordt.
Trouwens... wat een ongelooflijk smerig recept. Of heb je heel hard gezocht naar het aller-allervieste, met roombrie light (toch zeker zo lachwekkend als roomijs light en slagroom light) en het zieligste van alles, puree uit een pakje. In de jongste Allerhande staan trouwens ook een aantal recepten met Koken Uit Een Pakje, had je dat gezien? Wat moet je dáár nou weer van denken?
Brrr..
Maar om even advocaat van de duivel uit te hangen; er zijn (echt waar) hele groepen mensen die dit een spannend recept vinden en trots zijn als het ze lukt. Voor 'ons' is het wel makkelijk dit af te vallen, beetje waren kennis, beetje kunnen koken en er plezier in hebben, de moeite willen nemen om bv naar de markt te gaan, etc, dat is niet iedereen gegeven.
En ze koken iniedergeval, dat is iets wat bij veel mensen minder en minder gebeurd.
Vraag me af of het iets minder 'brr' zou zijn als je de perzik door ananas vervangt :-))))
Oh en de horror.. je wordt uitgenodigd om ergens te eten en ze zetten vol trots dit op tafel. Niet alleen wordt er verwacht dat je zegt dat je het lekker vindt, je mag het ook nog opeten.;)
Doe geloof ik nu toch even mee met Sonja Bashen.
Misschien moeten we maar een kookboek maken, thema: snel, vers, makkelijk en lekker. Maak ik altijd door de week, 40+ uur werken in een stad verderop vraagt ook om een snelle makkelijke doordeweekse keuken. Maar dat _hoeft_ echt niet uit een pakje.