Volksinitiatief KijkofhetKlopt start vanaf foodlog.nl aan de opbouw van zijn database met antwoorden op vragen die je altijd al had maar waar je niet naar vroeg omdat je niet wist bij wie je kon aankloppen.

De spelregels zijn simpel. Foodloglezers kiezen uit drie onderwerpen het item dat ze in de week daarna samen met kenners van binnen en buiten bedrijven en universiteiten gaan uitzoeken. Als het uitgezocht is, redigeert de redactie van Kijkofhetklopt de bevindingen en worden die in de Database gezet (zie www.kijkofhetklopt.nl). Voor het stemmen gebruiken we de poll van foodlog.nl.

Welke vragen wil foodlog.nl volgende week aanpakken? Kies uit de volgende drie:

1. De rookworst van HEMA is wereldberoemd in heel Nederland. Rookworst wordt gerookt, maar dat geloven we natuurlijk allang niet meer. Rookworst wordt gearomatiseerd. Is die van de Hema nou echt (in een rookkost met echte rook) of nepgerookt (met aroma's)?

2. HEMA verkoopt potjes visolie met omega 3 en potjes met omega 3 én 6. Waarom zit er 6 in dat ene potje, want het ging toch om de drietjes en niet om de zesjes?3. Albert Heijn verkoopt Surimi (staafjes en snippers) die Puur & Eerlijk is. Surimi wordt gemaakt van Alaska Pollock. Die vis krijgt tegenwoordig een MSC-label, ook al is daar flink wat over te doen. Albert Heijn kan daar niks aan doen en noemt zijn Surimi daarom Puur & Eerlijk. Als er iets aan de hand is, moeten we bij MSC wezen. Waar AH wel wat aan kan doen is het ei dat in de surimi wordt gebruikt. Binnenkort wordt het kooiei in Nederland verboden. De Surimi van AH wordt gemaakt door een Baltisch bedrijf. Zit er kooi-, scharrel- of echt gelukkig ei in de Puur & Eerlijke Surimi van Albert Heijn?

May we have your votes please?





Dit artikel afdrukken