Rond het thema Ambacht & Techniek organiseren we zaterdag 9 mei a.s. de 2e Foodlog/Groeneveld proeverij in Baarn. In de eerste proeverij wilden we weten of je het geluk kunt proeven van een kip die langer, ruimer en biologisch heeft geleefd. Dat bleek niet het geval, al werd wel duidelijk de smaak van kip in de poten zit. En verkoop je de poten beter, dan kun je een boel doen aan dierwelzijn.

Volgende week zaterdag gaan we proeven of je de noeste handenarbeid van ambachtelijke producten kunt proeven. We zetten ze naast industrieel gemaakte producten.

Op het menu staan drie dagelijkse producten:
- brood
- oude kaas
- gekookte ham

Van ieder product worden van vier versies behandeld. Een ambachtelijke en drie andere. Het publiek krijgt ze zichtbaar op het bord. We vertellen er alleen niet bij welke wat is.

Het publiek vragen we aan te geven welke het lekkerst en welke het minst lekker is. Eindelijk gaan we ontdekken of dat woordje 'ambachtelijk' enige smaakbetekenis heeft.
Aan het einde van de proeverij, praten we na met een aantal andere producten. Ze variëren van hand- en kleinschalig gemaakt tot hypertechnologisch en tegelijk volkomen natuurlijk.Ditmaal hebben we statistische ondersteuning, zodat we straks met een aantal 'keiharde' smaakconclusies kunnen komen over het aanbod in Nederland.

De proeverij begint om 14.00h en eindigt rond 17.00h. Als je wilt meeproeven, stuur je een mailtje aan Riette Dekkers op h.m.m.dekkers@minlnv.nl. Vermeld in het onderwerp 'Groeneveld II' en geef aan met hoeveel personen je komt.

Een kansje voor wie het leuk vindt. We zoeken een aantal proefpersonen die voorafgaand aan de proeverij (om 13h) willen meedoen aan een korte smaakles van een half uurtje. Als je daaraan mee wilt doen, zeg je dat er even bij in je mailtje aan Riette.
Dit artikel afdrukken