Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? klik hier
fl
Foodlog.LEKKER SCHERP ZINNIG
WEEKEND
4 april 2014
Het Ti-Ta-Tovenaargevoel
Van genepte ossenstaartsoep, via vleesschandalen tot de mededeling van de NASA dat de wereld vergaat. In een noodtempo komt alles voorbij. Het ene bericht is nog gekker, erger en vermakelijker dan het andere. Maar wat is nou eigenlijk belangrijk? Die vraag is de essentie van het Ti Ta Tovenaargevoel.

Joustra
Vleesschandalen laten iedereen smullen. Daarom dook Dick Veerman toch maar in het zoveelste rapport over alles wat er mis is met vlees en ging hij zover om Tjibbe Joustra, de baas van onze Onderzoeksraad van de Veiligheid, een verwijt te maken. Zijn rapport gebruikt cijfers waar niets van klopt én laat de grootste schuldige ontkomen: de politiek die al decennia zijn verantwoordelijkheid niet neemt.
Bij RTL maakte Dick duidelijk dat de vleessector na alle schandalen het vertrouwen niet meer krijgt. Misschien dat de vleesboys weer kunnen beginnen het terug te verdienen als de bewindsvrouw het goede voorbeeld geeft door alle fouten toe te geven en gewoon opnieuw te beginnen.

Koeienworst
Het was een geintje van de Keuringsdienst van Waarde. In ossenstaartsoep zit geen os en geen staart. Unox en Albert Heijn waren alletwee zo eerlijk om daar iets aan te doen. Maar is dat nou echt wat we willen? 'Lekker belangrijk', mailde een vakman. Willen we straks ook dat Unox Chinese tomaten in zijn Chinese tomatensoep doet? Of gaan we weer ossen houden omdat er voornamelijk uitgemolken koeien in de ossenworst zitten? Of moeten we dat koeienworst gaan noemen? Maar hoe moet Albert Heijn dan uitleggen dat die eigenlijk 'gewoon' ossenworst is? Pikant: zelfs Wouter Klootwijk bekende dat hij in zijn eigen wilde keuken genepte ossenstaartsoep maakt.

Voedingscentrum
Zou dat nog wel een bestaansreden hebben? Binnen 5 jaar is het van de markt gespeeld door Apple en Google, werd vanmorgen gezegd.
Conclusie: het Voedingscentrum moet nu zijn voordeel doen met het feit dat mensen zich ergeren aan zijn conservatisme.

De nieuwe volksziekte nr. 1
Naar aanleiding van een stuk over allergie als dé nieuwe volksziekte maakte Professor Harry Wichers zijn debuut als Foodlogcommentaar. Hij werd met gejuich onthaald vanwege zijn kraakheldere bijdragen.

Lekker
Er werd lekker gekookt deze week. Ralph de Kok grilde tomatensoep op de BBQ. Florine Boucher kookte een ouderwets lekker Frans eitje met mayo en doe-maar-gewoon-lekker-dan-doe-je-precies-gek-genoeg cateraar Wendeline van den Nagel bakte een boekweit pannenkoek. Zij laat zich lekker niet gek krijgen door de 'glutenallergie' die we tegenwoordig coeliakie noemen.
Koeien- en kalverstaartsoep
Nieuws Redactie 3 april 2014 - 4:23
De Keuringsdienst van Waarde kwam met een programma waaruit bleek dat er geen starten van ossen in de soep die ossenstaartsoep heet zit. Daarop besloten…
Allergieën: ‘de ziekte van de eeuw’?
Nieuws Redactie 1 april 2014 - 0:09
Het is volop voorjaar. Fijn voor ons, behalve voor de mensen die overgevoelig zijn voor pollen. De Allergieradar blijkt, een maand eerder dan andere jaren,…
Het Ti Ta Tovenaar gevoel
Nieuws Dick Veerman 2 april 2014 - 0:02
Wat is nou eigenlijk belangrijk als onderwerp om je druk over te maken? Vleesfraude, superfoods, vleesonveiligheid, ongezond eten, dreigende hongersnoden.
Trekken of schroeven?
Nieuws Dick Veerman 4 april 2014 - 0:13
Wil je liever dop of kurk?
Van de BBQ: gegrillde koude tomatensoep
Nieuws Ralph de Kok
31 maart 2014 - 1:13
Ralph de Kok zat in Spanje - daar kunnen ze ook wat met een barbecue! Al…
L’Oeuf Mayo
Nieuws Florine Boucher
3 april 2014 - 3:58
Wij maken ons ieder jaar druk om de beste nieuwe haring en de beste oliebollen.…
Pannenkoeken!
Nieuws Wendeline van den Nagel
2 april 2014 - 0:01
Foodlog presenteert een nieuwe culinaire bijdrager: Wendeline van den Nagel.…
Alwéér alles gelezen? Word dan eens Foodlog Friend!
Vind je Foodlog belangrijk?
> Word betalend lid!
© Foodlog 2024
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? klik hier