Van genepte ossenstaartsoep, via vleesschandalen tot de mededeling van de NASA dat de wereld vergaat. In een noodtempo komt alles voorbij. Het ene bericht is nog gekker, erger en vermakelijker dan het andere. Maar wat is nou eigenlijk belangrijk? Die vraag is de essentie van het Ti Ta Tovenaargevoel.
Joustra
Vleesschandalen laten iedereen smullen. Daarom dook Dick Veerman toch maar in het zoveelste rapport over alles wat er mis is met vlees en ging hij zover om Tjibbe Joustra, de baas van onze Onderzoeksraad van de Veiligheid, een verwijt te maken. Zijn rapport gebruikt cijfers waar niets van klopt én laat de grootste schuldige ontkomen: de politiek die al decennia zijn verantwoordelijkheid niet neemt.
Bij RTL maakte Dick duidelijk dat de vleessector na alle schandalen het vertrouwen niet meer krijgt. Misschien dat de vleesboys weer kunnen beginnen het terug te verdienen als de bewindsvrouw het goede voorbeeld geeft door alle fouten toe te geven en gewoon opnieuw te beginnen.
Koeienworst
Het was een geintje van de Keuringsdienst van Waarde. In ossenstaartsoep zit geen os en geen staart. Unox en Albert Heijn waren alletwee zo eerlijk om daar iets aan te doen. Maar is dat nou echt wat we willen? 'Lekker belangrijk', mailde een vakman. Willen we straks ook dat Unox Chinese tomaten in zijn Chinese tomatensoep doet? Of gaan we weer ossen houden omdat er voornamelijk uitgemolken koeien in de ossenworst zitten? Of moeten we dat koeienworst gaan noemen? Maar hoe moet Albert Heijn dan uitleggen dat die eigenlijk 'gewoon' ossenworst is? Pikant: zelfs Wouter Klootwijk bekende dat hij in zijn eigen wilde keuken genepte ossenstaartsoep maakt.
Voedingscentrum
Zou dat nog wel een bestaansreden hebben? Binnen 5 jaar is het van de markt gespeeld door Apple en Google, werd vanmorgen gezegd.
Conclusie: het Voedingscentrum moet nu zijn voordeel doen met het feit dat mensen zich ergeren aan zijn conservatisme.
De nieuwe volksziekte nr. 1
Naar aanleiding van een stuk over allergie als dé nieuwe volksziekte maakte Professor Harry Wichers zijn debuut als Foodlogcommentaar. Hij werd met gejuich onthaald vanwege zijn kraakheldere bijdragen.
Lekker
Er werd lekker gekookt deze week. Ralph de Kok grilde tomatensoep op de BBQ. Florine Boucher kookte een ouderwets lekker Frans eitje met mayo en doe-maar-gewoon-lekker-dan-doe-je-precies-gek-genoeg cateraar Wendeline van den Nagel bakte een boekweit pannenkoek. Zij laat zich lekker niet gek krijgen door de 'glutenallergie' die we tegenwoordig coeliakie noemen.
|