Vlamingen en Nederlanders: hoe noemen jullie zo'n boon?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Wat is/was de kleur van de bloem?
Zou een pronkboon kunnen zijn. Een broertje van de Phaseolus vulgaris, namelijk Ph. coccineus.
Zo goed als alle andere bonen die je kent (witte, bruine, chili, sperzie-, snij-, kievits-, spek-, Canneloni en Borlotti bonen; droog of groen) zijn Ph. vulgaris.
Het verschil tussen een pronkboon en een sperzieboon is voelbaar, pronkbonen zijn ruwer, wasachtiger en hebben een typisch relief (Wat een beetje hier te zien is). Het verschil is heel duidelijk te voelen. Er is ook een subtiel smaakverschil.
Lizet: ik wist niet dat er verschillende koningshuizen waren bij de bonen
Rinieke, kijk, daar gaat het juist om, dat smaller, ronder, breder, langer dikker :-). Dus is de boon op de foto jouw prins(c)esseboon, prinseske niet.
Lizette: ik ken de princesse boon, die lag van de zomer (en trouwens iedere zomer)hier ook op de markt. Prinseskes noemen ze die. De foto is wel bedriegelijk. De Prinseskes die ik ken zijn smaller en iets dikker dan de foto weergeeft.