Nou moet je alleen nog weten hoe je 'm moeten aansnijden. Dat moet namelijk flinterdun, dan smaakt het vlees heerlijk zoet. Kan daar iemand hier uitleg over geven?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
De beste in de wereld die nu helemaal op de kop lijkt te staan. Een uiterst exclusief product voor een discounter. Is dit een noodzakelijke actie van de producent die Iberico-ham moet slijten om voorraad af te bouwen of een poging om zijn exclusieve product-imago naar de Fillistijnen te helpen.
Hier zullen andere speciaalzaken van genieten. Zeker wat betreft het daverende prijsverschil. Hieronder een link met info over ham, snijden en prijzen zowel van de ham als van de accessoires.
http://www.spanjewinkel.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=50&Itemid=58
Volgende maand een Mercedes 500SL cabrio voor 999.99 euro?
Lees in de folder van Lidl overigens dat het hier een ham betreft van 4 - 4.5 kg en in de gegeven link staat een vergelijking in gewicht en wordt geschreven over een voorpootham!!!!! Bij ons heet dat een schouder en heeft derhalve een nare bijsmaak t.o.v een achterham. Het aandeel vlees is duidelijk minder in vergelijking met bot. Dick spreekt dan altijd over nep.
Wat was de ham bij AH? De hamvraag?
Paul, ik denk dat je gelijk hebt. Het is geen bil maar een voorpoot. Aan de prijs te oordelen had ook AH die. Maar laten we wel wezen: het blijft een formidabel goede prijs. Waarom de leverancier zich heeft laten verleiden om een grote partij voorpoten aan Lidl te verkopen blijft altijd weer de vraag. Hij wilde er in ieder geval vanaf en Lidl doet er mensen hopelijk een plezier mee. Over 2 weken is het allemaal op en kun je het niet meer kopen.
Lidl heeft er een geweldige trekker mee. Ik ben zwaar in de verleiding.
Zie ook het stukje dat Paul en Ellen (van het Ministerie van Eten en Drinken) daar op 9 januari j.l. al over hebben gepubliceerd: http://bit.ly/cdIOVi
Dat moet lukken: ik heb net een hesp-artikel binnen bij Brussel Deze Week (binnen een week of twee op Brusselnieuws) Ondertussen ben ik ook nog aan het bekomen van alle uitstekende hespen die ik daarna geproefd heb op Tavola in Kortrijk.
Als ik het juist heb, is 'iberico" gewoon een varkensras, en dan nog niet noodzakelijk "zuiver". Wat ze gegeten hebben, hoe hoog hun vetgehalte is (hoe vetter, hoe duurder), hoe ze gerijpt werden, daar hebben we het raden naar. het zijn misschien batterij-iberico's? En daarvan dan nog de schouder?
Doet denken aan de Brunello di Montalcino voor spotprijs in de Aldi, een paar jaar geleden. De reputatie van de wijn is het nog niet te boven gekomen.