McDonalds antwoordde:
Hartelijk dank voor uw email. De suiker zit voor het grootste deel in het broodje, de saus bevat 2 gram.
Ik hoop u hiermee te hebben geïnformeerd.
Nu heeft Joris nog een vraag: is dat normaal, zo'n 8 gram suiker in zo'n klein en licht broodje? McDonald's maakt immers duidelijk dat de suiker niet in de sla of de hamburger zit.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Bolletje doet het ook in van alles. Zoete broodjes doen het net iets beter, blijkbaar. Het is fout, natuurlijk.
8 gram suiker is de hoeveelheid die je in een heel brood stopt, als je er een gewoon brood van maakt. In zoete broden (krentenbrood e.d.) gaat meer. En eigenlijk heb je in gewoon brood helemaal geen suiker nodig, maar het werd/wordt nog wel eens gedaan als 'voedsel' voor de gist. Dus voeg wat krenten en rozijnen toe aan het deeg voor de hamburgerbroodjes van McD en je kunt ze zo verkopen als krentenbollen ;)
Wie zin heeft om e.e.a. na te rekenen kan de standaard verhoudingen voor gewoon brood vinden op: http://www.karintempelaar.com/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=124:brood-maken-verhouding-ingredienten&catid=35:alle-seizoenen-recepten&Itemid=61
Karin, McDonald's bakt de broodjes dus zoet naar onze maatstaven. Kun je ook aangeven of Amerikanen - waar Donald vandaan komt - die (naar ik schat) vervijftienvoudiging van de suiker in het brood normaal vinden?
Wist je dat Mickey D zijn patat ook in de suikerpot heeft gedoopt?
Daar worden ze lekker knapperig van!
(Overigens maakte ik ooit zelf hamburger-broodjes, met een recept van Heston Blumenthal, en daar ging ook al 5 gram suiker per broodje in.... Maar 8 gram is wel veel...)
Neen Mark voor de knapperigheid, wel voor de kleur.
De suikerpot (het suikerbad) wordt gebruik om de kleur van friet mooi egaal te maken. Eerst wordt een gedeelte van de suikers eruit geloogd tijdens het blancheren, daarna gaan ze door een suikerdip bad en nemen ze weer wat suikers op. Als je dat niet doet, dan is de kleur de ene keer de friet donkerder dan de andere keer. Ook heb je soms donker en lichte plekken op frietjes die niet eerst zijn gedompeld in een suikerbad; consumenten willen dat niet (net zomin als we appels en peren mooi rond zonder plekjes moeten zijn; 'plekjes willen we niet' ).