We volgen een dag uit het leven van de AH consument, die van zijn winkelier maar liefst zes keer blijkt te moeten eten.
Een samenvatting uit 27 pagina's gezond op z'n Allerhand's.
Om 7.30h begint het feest met een licht ontbijt. Dat is zo licht - crackers, fruit, smoothies, yoghurt met een handje muesli; nooit teveel - dat je al om 11.00h weer aan de snack voor tussendoor moet. Die bestaat dan uit een anijsomeletje, een rijstwafel met pindakaas of - waarom zo laat? - een plak ontbijtkoek. De laatste met halvarine, want dat scheelt calorietjes die je over moet houden voor de lunch. Die volgt om 13.00h. Dan eet je een belegd broodje. AH staat 7 varianten toe en maar 1 salade (van kidneybonen).
De lunch is zo licht dat de AH klant om 16.00h alweer aan de lekkere trek snack moet. Hij of zij rent naar de keuken en maakt een beschuit met aardbeien-jam en ricotta of tovert een Festini ijsje uit de diepvries. Een sinaasappelwortel shake kan ook; en nog meer van dat soort dingen.
Om 18.00h moet de klant aan tafel met superlichte gerechten die je toch helemaal voldoen, zo belooft Zaandam. Nou ja, eventjes maar, want je moet nog avond-snacken.
Tsjonge, wat een tijd brengt die AH-klant door in de keuken. Hoe doe je dat eigenlijk als je er ook nog bij moet werken voor de kost?
En geloof je het? Zes keer per dag eten en, zoals de Allerhande belooft, 'heerlijk op gewicht blijven' met 'een gezonder eetpatroon' dat 'nu gaat lukken'. Het is wel gezond voor de omzet.
Geloof je niet dat iemand zulke fabels in miljoenenoplagen durft te vertellen? Snel naar de winkel voor de Allerhande, nr. 2 - 2009. Gratis!
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Eindelijk gaat iedereen weer de keuken in... (of is dat niet de essentie?)
Ik vrees dat het toch echt zo slecht gesteld is met het kuddevolk wat maar graag doet wat de AH ons voorschrijft...
Natuurlijk valt de dubbele agenda van commerciële belangen en objectief voedingsadvies te bekritiseren, maar het is toch een algemeen aanvaard principe dat meerdere kleine (mits gezonde) 'snacks' beter zijn dan drie grote maaltijden per dag?
Als je tijdens de lunch zoveel eet dat je tot het avondeten niets meer hoeft te eten krijg je automatisch last van de after-lunch-dip, door een teveel aan voedingsstoffen die het lichaam dan snel moet verbranden. Precies hetzelfde geldt voor de nog bekendere after-dinner-dip. Geen fijn gevoel wat mij betreft. Met die gedachte in het achterhoofd zal dit voedingspatroon voorgesteld zijn.
Ik sta zelf overdag niet in de keuken, want er moet inderdaad gewerkt worden. Een stuk fruit is ook erg lekker.
"maar het is toch een algemeen aanvaard principe dat meerdere kleine (mits gezonde) ‘snacks’ beter zijn dan drie grote maaltijden per dag": volgens bijv. Martijn Katan niet.
Het gevaar ligt eerder andersom. Neem je 3 maaltijdjes extra, dan eet je zomaar meer laten eten dan met 3 grotere. Zo werkt het nl. wel: op het moment dat je eet, voel je de verzadiging niet en dus eet je door want eten doet eten.
@Dick, Als je nu de dieetleer induikt is dat nu exact wat ze aanbevelen. ipv drie maaltijden zes eetmomenten. Alle dietisten zijn hiermee bezig. En worden daarin opgeleid. het is dan wel heel gemakkelijk omte zeggen dat dit niet klopt.
Ik zou toch graag vanuit die hoek wel eens commentaar willen op deze "rare" gang van zaken.
Is het al zo ver dat we moeten kiezen uit dagvoer dat bestaat uit zes kleine maaltijden of drie grote?
Twee kleine, de mijne. Moet ik nu in een inrichting wegens zonderling gedrag?