Achtergrond

dick veerman
reageer
  • Er wordt wat afgekletst over streekproducten in Nederland. Volgens foodlog.nl zijn ze er niet.

    Nederland is zijn streken vergeten duidelijke onderscheiden mee te geven en heeft daarom geen streekproducten, zoals de meloenen uit Cavaillon of schuimwijn uit de Champagne, de Penedes of Limoux.

    En toch. Natuurlijk hebben we oude producten die lokaal een heel eigen leven leiden. Utrechters kennen Vocking, voor hen de lekkerste leverworst van het land. Al sinds mensenheugenis gemaakt door de firma Vocking, gevestigd op het bedrijventerrein bij Nieuwegein.

    En, het is geen cult voor culi's of ingewijden, maar ook te koop bij de Hema, die doodgewone Hollandse Eenheidsprijzen MAatschappij. In een eigentijdse eigen verpakking. Rechts op de foto zie je de 'echte' Vocking, links die van de Hema.

    Ik heb ze naast elkaar geproefd. Het is precies dezelfde worst, alleen verpakt in een Hema-velletje.Hoera dus voor de Hema! Een van de weinig winkels met een echt Hollands streekproduct maar wars van een boerenbonten nep streeckuitstraling. Gewoon een modern velletje met eigen label en een goed product erin.
    Geen fratsen, geen streken, maar een smakelijk product zonder poespas. Bravo!

reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.

  • Nou Constan, bij de Hema koop je nu wel Vockingworst en geen Navman, Becker of Pioneer. Met andere woorden: ze Tomtommen en Xeroxen er heerlijk op los en ... zonder schapsubsidie (merken moeten betalen om op het schap te komen bij een retailer). Vermoed ik, hun eigen verpakking is immers niet aan de orde. Als dat zo is, is het juist heel slim en is Vocking dus een soortnaam geworden met Vocking als enige producent.

  • Ik vind het van Vocking alleen maar een zwaktebod om haar merknaam ook aan Hema uit te lenen, waardoor het een soortnaam wordt. Iedere marketeer wil dit graag voorkomen (zie Spa en TomTom).

    Van de NH Goudse kazen is het ook bekend dat melk niet afkomstig uit het Noord-Hollandse daarheen wordt gebracht en als NH kaas wordt verkocht.

    De Stegeman leverworst is zeker als een van de weinige glutenvrij, echter is de markt voor leverworst een prijsmarkt geworden, wat de afzet van Stegeman niet altijd ten goede komt.

  • jammer, kunnen ze de tarwebloem niet vervangen door rijstmeel? Of aardappelzetmeel? Wereld aan klanten te winnen, Stegeman doet dat al.

  • Dat staat er niet op, maar er zit tarwebloem in. Op glutenvrij zou ik dus niet rekenen.

  • Is hij gluten- en koemelkvrij?

  • toon meer reacties
 

reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.

Stoort een reactie je of staat de toon je niet aan?

sluit
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
De schrijver ontvangt jouw bericht per mail. De Foodlog-redactie krijgt een cc.

Stoort een reactie je of staat de toon je niet aan?

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.