Vieze keukens moeten met naam en toenaam voor iedereen te vinden zijn, vindt foodwatch. De voedselwaakhond pleit voor een herkenbaar, eenvoudig en zichtbaar systeem naar Deens model. Aanstaande maandag bespreekt de Tweede Kamer of de Nederlandse consument voortaan mag weten welke horecakeukens wel of niet schoon zijn. Minister Schippers van Volksgezondheid wil niet verder gaan dan het online openbaar maken van samenvattingen van inspectieresultaten. Volgens foodwatch is het voorstel van minister Schippers "te vaag, te slap, en zorgt het niet voor méér, maar nóg minder transparantie". Met een emailactie wil foodwatch de minister op andere gedachten brengen.
Foodwatch - Vitamineclaims op junkfood: weg ermee!
Lees ook
- 0 Ruim helft restaurants voldoet niet aan allergenenwet 2 feb 2024
-
8
+‘Je mond is een van de vieste plekken van je lichaam’ 2 apr 2021
- 0 NVWA telt meer vieze eethuizen 9 apr 2019
-
2
+‘Prima idee, maar een nationale veiligheidsinspectie gaat ‘m niet worden’ 9 apr 2019
-
1
+Vragen over NVWA die voedsel van buiten Europa onvoldoende controleert 14 sep 2017
-
3
+Zo werkt Frankrijk aan voedselvertrouwen 18 aug 2017
- 0 Consumentenbond: ‘Voorstel Schippers tegenslag voor consument’ 4 okt 2016
- 0 Openbare rapportcijfers verbeteren hygiëne horeca 28 sep 2016
- 1 foodwatch wil horeca-keukeninfo van NVWA 21 jul 2016
- 13 Horeca skeptisch over keurmerk Smaakpolitie 30 mei 2014
De beelden van uw keuken in de intro van uw TV optredens aan zee vertelden mij voldoende heer Klootwijk. Dat ze de borden in Agadir wassen is het enig bemoedigende aan uw schrijnend verslag.
Hang ze! Ja? Het heeft iets heel onaangenaams. Foodwatch maakt het er niet gezelliger op. Dat verbetene!
Verhaal.
Agadir, Marokko. Bij de grote vissershaven eethuisjes rond een ongeplaveid pleintje. Toen we er gingen eten arriveerde een ploeg politiemensen, man of 15, ook aan tafel, gezellig.
Sardines en sla bestelden we.
Geen sanitaire voorzieningen in de eethuisjes. Er was een klein gebouwtje waar gasten van de verschillende restaurantjes, zo ze moesten, naar de wc konden. Smerig. Maar toch ook de enige plek waar jongetjes om wat te verdienen, het vuile bestek en de borden afwasten voor de chefs.
Wereldreizigers, Foodlogcorrespondenten hebben ongetwijfeld allemaal deze verhalen.
Het moet schoon zijn in een keuken van een eethuis (kom alsjeblieft niet bij mij thuis kijken), maar van wat muizenkeutels en een verkeerd opgehangen brandblusser lig ik niet wakker.