Hang ze! Ja? Het heeft iets heel onaangenaams. Foodwatch maakt het er niet gezelliger op. Dat verbetene!
Verhaal.
Agadir, Marokko. Bij de grote vissershaven eethuisjes rond een ongeplaveid pleintje. Toen we er gingen eten arriveerde een ploeg politiemensen, man of 15, ook aan tafel, gezellig.
Sardines en sla bestelden we.
Geen sanitaire voorzieningen in de eethuisjes. Er was een klein gebouwtje waar gasten van de verschillende restaurantjes, zo ze moesten, naar de wc konden. Smerig. Maar toch ook de enige plek waar jongetjes om wat te verdienen, het vuile bestek en de borden afwasten voor de chefs.
Wereldreizigers, Foodlogcorrespondenten hebben ongetwijfeld allemaal deze verhalen.
Het moet schoon zijn in een keuken van een eethuis (kom alsjeblieft niet bij mij thuis kijken), maar van wat muizenkeutels en een verkeerd opgehangen brandblusser lig ik niet wakker.
De beelden van uw keuken in de intro van uw TV optredens aan zee vertelden mij voldoende heer Klootwijk. Dat ze de borden in Agadir wassen is het enig bemoedigende aan uw schrijnend verslag.