Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? klik hier
fl
Foodlog.LEKKER SCHERP ZINNIG
WEEKEND
6 februari 2013
Linolzuur in opspraak | Regenwormen zorgen voor CO2 uitstoot | Eerlijke verdienmodellen & de NMA
Linolzuur kwam breed in het nieuws. Het zou niet goed, maar juist slecht zijn. Het deed een lijntje over Becel weer opleven. Public health expert Professor Jaap Seidell zegt: Ik twijfel of ik me hier in moet mengen want ik ben meer van het advies "eet matig en gevarieerd".

Wormen zijn belangrijk voor een goede bodem. Groot was dan ook de schrik toen Wageningen ontdekte dat wormen fors bijdragen aan global warming.
De Kamer nam unaniem een onuitvoerbare motie aan rond 'eerlijke verdienmodellen'. De NMA ging er alvast dwars voorliggen.

Een woeste discussie over foute Israeli's en bestrijdingsmiddelenverkopers ontstond omdat Erez Vigodman tijdens The Economist conferentie over Food zei dat we de bodem moeten redden en dat daar echt veel meer innovatiegeld voor nodig is. Brabant denkt dat het nu eindelijk zijn megastallenprobleem heeft opgelost en bakker Tom van Otterloo bakt Het Beste Brood van Nederland.

En wilt u weten hoe de toekomst er echt uit zou kunnen zien, lees dan de toekomst van eten, wonen, contact en vermaak.
Brabant & beesten: opgelost?
Nieuws Dick Veerman 8 februari 2013 - 1:09
Het was jarenlang bonje in Brabant. Nu is er een akkoord bereikt. Hoe boeren daar beesten moeten houden is eindelijk afgesproken. Zou het gaan werken?
De App van de NMA
Nieuws Redactie 5 februari 2013 - 0:01
De NMA vindt dat prijsafspraken boeren te veel laten verdienen. De boeren zijn boos. Onderwijl heeft de NMA een App in ontwikkeling waarmee het publiek…
“Regenwormen versterken broeikaseffect”
Nieuws Redactie 4 februari 2013 - 21:35
Regenwormen worden van alle kanten toegejuicht als bodemverbeteraars en indicatoren van een gezonde bodem. Veel wormen, goeie grond. Helaas ook: veel wormen,…
De oorsprong van de olijf
Nieuws Redactie 8 februari 2013 - 0:10
DNA onderzoek naar de olijf wijst uit dat we al zo'n 6 tot 8.000 jaar olijven telen. De bakermat van de moderne olijf ligt in het oostelijk deel van de…
Culinair ontdekt: Fish stick
Nieuws Nick Trachet
5 februari 2013 - 12:49
Iedereen kent ze, maar we durven vaak niet toe te geven dat we ze eten.…
Veilig beleggen? Akkertje kopen?
Nieuws Redactie
4 februari 2013 - 9:31
Na de val van SNS Reaal vraagt Nederland zich opnieuw af waar je nog veilig…
Tagliata grillen
Nieuws Cécile Janssen
29 januari 2013 - 12:01
Grillen doe je het liefst op een rooster boven een 'braise', gloeiende…
Alwéér alles gelezen? Word dan eens Foodlog Friend!
Vind je Foodlog belangrijk?
> Word betalend lid!
© Foodlog 2020
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? klik hier