Je zou toch zeggen dat er kwaliteitsaspecten zijn die consumenten zonder enig probleem snappen. Als winkels nou eens duidelijk zouden maken dat zij er wel aan voldoen. Of dat je kunt kiezen tussen die je niet wilt en die je wel wilt. Dat is toch niet zo moelijk?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Pak Flipse, roetjak wordt nu eenmaal altijd van onrijp fruit gemaakt. Hier hangen de mango's reeds aan de bomen, maar het duurt nog zeker een maand voor ze rijp zijn. Toch komen de buren af en toe bedelen (minta) om een mango. Voor de roetjak. Die krijgen ze natuurlijk, maar ik ben het met je eens: het is zonde.
Gelukkig heeft iedereen een andere smaak en een ander geloof. Laat alles gewoon in haar of zijn waarde. Alleen, wanneer je ooit een eetrijpe kiwi hebt geproeft, dus recht van de boom/struik, een beetje warm nog van de zon, dan weet je hoe een kiwi kan smaken. Moet smaken? Smaken verschillen, maar je moet bepaalde criteria niet uit het oog verliezen. Mijn familie uit Indonesie maakt graag roedjak (o.a. ketjap, lombok)van onrijpe appels (met witte pitjes dus!). Hoeft van mij niet zo erg. Geef mij die appel maar, 2 weken later, recht van de boom..., zonder roedjak...
Dank Astrid! Ik bedoelde het, alweer, heel feitelijk. Iedereen heeft z'n eigen criteria voor lekker. Dat betekent niet dat ze niet te beschrijven zijn. En dat lijkt me nou zo aardig om hier eens te gaan proberen voor verschillende soorten fruit, kaas, groenten, vlees en vleeswaar: wat vindt de een en wat vindt de ander lekker?
Wie weet wat we allemaal gaan ontdekken.
Overigens: de 'aardbei van Jan Robben' bestaat niet. Hij heeft juist heel verschillende. De zoete (Lambada) is aan jou zo te horen minder besteed. De friszure en stevige (Honeoye) juist wel. En zo nog meer. In iedere smaakcategorie probeert hij het beste te maken. Jan was al begonnen met al die ontdekkingen. Nou heel Nederland nog.
We hebben hier in ieder geval weer voor tijden genoeg reclame gemaakt voor Jan. Nu over naar andere vruchten, groenten, vlees en verwerkt vers. Ertussendoor natuurlijk de Marsen en Snickers, Van Dobben's en Febo's, de soep in zak van de huismerken en die van Unox enzovoorts.
dick,
fris,zuur, hard/stevig en dan in dunne schijfjes als verse fruitchips eten.
Dat is pas lekker en "mijn"" kwaliteit. Net als bananen, ook die koop ik groen en tegen het bittere.
Als een appel net zo zacht is als de 43% kiwi is hij van slechte kwaliteit.
Waarom?
Omdat ieder mens zijn eigen kwaliteit heeft.
Ik ben het eens met dick dat je de keuze zou moeten hebben.
Hardzure kiwis of zachtzoete naast elkaar in het schap.
Waar het mij om gaat is dat kwaliteit, via deze poll en bovenstaande conclusie, een op een wordt gekoppeld aan lekker of smaak. Als men de aardbei van Jan Robben niet koopt hebben ze er geen verstand van en als men de kiwi niet koopt is het product niet meer van goede kwaliteit. Hoe hoort een kiwi dan te zijn en wie bepaalt dat?
Laat een arts vertellen dat hoe harder de kiwi is hoe gezonder dat is, en hard is ineens een kwaliteit.
Smaak is zeker een kwaliteit, maar kwaliteit heeft niet altijd voor iedereen de gewenste smaak toch?
dat was mijn punt.
Ik zeg dat omdat ik liefhebber ben van harde friszurige kiwi's. maar ook daarin is een grens waarvan ik zou zeggen ze zijn te hard dus "mijn" kwaliteit is het niet.