In het kader van het Jaar van de Boon brengt AB Mauri een broodmix gemaakt van peulvruchten op de markt. De mix, Peulkorn, bestaat uit garbanzobonen (kleine kikkererwten), rode linzen en gele erwten. Het ermee te bakken brood bestaat uiteindelijk voor 25% uit gezonde peulvruchten. Volgens marketing manager Anke Nijhuis helpt dit met name kinderen om voldoende groenten binnen te krijgen.
Peulkorn is lactosevrij en kan op verschillende manieren gebakken worden. Het brood smaakt volgens AB Mauri niet zwaar, maar juist luchtig en notenachtig. De mix is geïntroduceerd op Bakkersvak, de vakbeurs voor de ambachtelijke bakker.
AB Mauri: brood van peulvruchten - Bakkers in Bedrijf
Peulkorn is lactosevrij en kan op verschillende manieren gebakken worden. Het brood smaakt volgens AB Mauri niet zwaar, maar juist luchtig en notenachtig. De mix is geïntroduceerd op Bakkersvak, de vakbeurs voor de ambachtelijke bakker.
Dit klinkt als een goede innovatie. Ik geloof echter niet dat het argument moet zijn dat kinderen hierdoor meer groenten binnenkrijgen. Peulvruchten zijn tenslotte geen groenten. Het zou wel kunnen bijdragen aan het eten van meer vezels en wellicht verzadigt dit brood ook sneller en langduriger. Ik ben benieuwd wanneer dit soort broden op de markt komen. Ik ga het zeker proberen!