Hamburgers blijven onverminderd populair in de VS. Volgens vier op de vijf Amerikanen is een hamburger een goede bron van nutriënten.
Dat ontdekte marktonderzoeker Mintel in een enquête onder 1.767 Amerikanen die in de voorgaande drie maanden een of meer hamburgers hadden gegeten.
Van deze mensen zei 62% dol op hamburgers te zijn en altijd hamburgers te willen blijven eten, ondanks de recente waarschuwing van de WHO over rood vlees. Ook bij de Millenials-generatie is de hamburger in trek, ondanks dat zij aangeven dat voor hen het gezondheidsaspect de belangrijkste factor is bij het uitkiezen van een restaurant. Wel zouden zij graag gezondere hamburgers zien, waarin rundvlees wordt vervangen door kip of kalkoen.
Consumenten staan volgens Mintel wel meer open voor vlees dat goed voor ze is, maar ook waar ze zich goed over kunnen voelen. Zo zei 80% van de ondervraagden bereid te zijn om meer te willen betalen voor een hamburger die met kwalitatief hoogstaande producten is gemaakt. Daarnaast geeft 59% aan te willen weten wat de herkomst van het vlees is en 43% wil meer grasgevoerd vlees op het menu.
Dit artikel afdrukken
Van deze mensen zei 62% dol op hamburgers te zijn en altijd hamburgers te willen blijven eten, ondanks de recente waarschuwing van de WHO over rood vlees. Ook bij de Millenials-generatie is de hamburger in trek, ondanks dat zij aangeven dat voor hen het gezondheidsaspect de belangrijkste factor is bij het uitkiezen van een restaurant. Wel zouden zij graag gezondere hamburgers zien, waarin rundvlees wordt vervangen door kip of kalkoen.
Consumenten staan volgens Mintel wel meer open voor vlees dat goed voor ze is, maar ook waar ze zich goed over kunnen voelen. Zo zei 80% van de ondervraagden bereid te zijn om meer te willen betalen voor een hamburger die met kwalitatief hoogstaande producten is gemaakt. Daarnaast geeft 59% aan te willen weten wat de herkomst van het vlees is en 43% wil meer grasgevoerd vlees op het menu.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ja Nard #11 dat is het punt dat #2 maakt.
Overigens behoor ik ook tot die 25 procent. Zondag nog een broodje hamburger gegeten zonder enige illusies over de kwaliteit der nutriënten. De verpakking slingerde rond. Het waren een soort meelschijven met veel zout emulgator en water. Een voedseltechnologisch hoogstandje en nog diervriendelijk ook, want voor maar 25 procent van dier gemaakt.
Nog best lekker en de volgende dag gewoon gezond weer op.
Gonneke #5 Dat geldt voor vrijwel alle samengestelde voedingsmiddelen.
#11
Ja, zo kan je het ook zien. Begrijpelijk. Zo zie je maar, verschillen.
Nog een puntje van belang vwb het onderzoek. Dit survey is gedaan onder... hamburgereters.
Zoals het mij aanhoort, betekent goed, meer dan alleen gezond. Goed voedsel is wat mij betreft voedsel dat op een voor ieder prettige manier is verkregen, plus dat het gezond is op de korte en lange termijn.
'Goede voeding' in Google: https://www.google.nl/search?hl=nl&q=goede+voeding&meta;=&gws_rd=ssl
Gaat meteen over 'gezond'. Ik verwacht dat goed en gezond voor veel mensen als hetzelfde wordt gezien.
Als ik een verschil zou moeten aangeven zou het zijn dat gezond gaat over meer dan goed, namelijk goed plus een lange-termijn effect op je gezondheid.