Dagelijks worden 121 automobilisten met een borrel op gesnapt. Durven we te praten over ons drankprobleem of hebben we het echt niet? Dick Veerman is verrast over de alliantie tussen no-waste goeroe Tristram Stuart en McKinsey, de adviseur van de grootste bedrijven ter wereld. Hun gezamenlijke visie op 'food for all' vergeet voor het gemak even hoe onduurzaam de wereld wordt als iedereen aan het werk moet om zijn eten te kunnen betalen.
De één is helemaal voor vet. De ander radicaal tegen gluten. Het zijn allemaal uitvergrotingen van deelwaarheden zeggen de mensen die het simpel houden: eet gevarieerd en alles met mate. Onderwijl verliezen we de strijd tegen diabetes. Dat dan weer wel.
Het einde van de antibiotica was volop in het nieuws; op Foodlog zelfs verhit. Na het schaliegekrakeel en het onder de aardgaswinning bevende Groningen, deed Foodlog zomaar een oude ontdekking: gas komt vanzelf naar boven en Noord-Hollanders kookten er bijna een eeuw op. Nu is het verboden. Gek? Misschien moet natuurlijke methaanuitstoot toch nog eens opnieuw bekeken worden.
Tot slot deze greep uit ons nieuws: Henk Tennekes die koppig strijdt tegen de neonics die slecht zijn voor bijen kreeg in een aarzelend op gang komende discussie toch bijval. Het probleem goed benoemen, is wat anders dan meteen alles op zijn kop zetten, lijken de commentatoren te vinden.
|