Volgens een bericht in de Engelse krant The Independent zijn in de keuken van Gordon Ramsay's drie-sterren restaurant in de chique wijk Chelsea (London) ontoelaatbare hygienische toestanden aangetroffen. Vieze afveegdoeken, een smerige spoelbak vlakbij de plek waar eten wordt klaagemaakt, gasflessen waar ze niet horen én ook nog eens een vuile vriezer. Heel wat HACCP-normen sneuvelen dus in deze keuken. De krant kwam hierachter door rapporten van de inspectiedienst op te vragen (!) en wijdt er een behoorlijk lang artikel aan. Sensatiezucht of wraak op de vloekende en tierende chef die andere restaurants op TV eens even leert hoe het moet?
Fout is natuurlijk fout en hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Het leiden van een sterrenzaak en jezelf mediatiseren is geen gemakkelijke opgave. De hele act moet kloppen, tot in de puntjes! Anders krijg je er van langs en bereik je dat je met veel moeite en in vele jaren opgebouwde reputatie in een paar pennenstreken wordt afgebroken.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Over die 'hoge bomen': zie de discussie over Cees Helder's Parkheuvel ('ons' drie-sterren restaurant in Rotterdam) op dining&wining
Oef zeg, die Gordon ! En toch wil ik graag eens bij hem eten. In een restaurant bedoel ik ;-).
Groet van Carla
Tsja, het is vervelend dat je als 'grote man' op al je tellen moet passen. Eigenlijk een beetje onterecht, want je moet onmenselijk goed zijn om je imago vol te houden. Anderzijds vragen de prijzen in top-restaurants dat natuurlijk ook wel.
Ik ben ook erg benieuwd (ben er nog nooit geweest ....)
Het is natuurlijk pure sensatie zucht. Hij is ook niet altijd zachtzinnig omgegaan met zijn mensen. Nu niet bepaald een voorbeeld hoe je een top bedrijf moet runnen. Daar zijn in nederland volop andere voorbeelden van te vinden. Bedrijven die goed presteren, hun personeel op waarde inschatten en ze ook als dusdanig tegenmoet treden.
Noem dit een koekje van eigen deeg!
Ailko,
OK, jij kent de keukens en hun praktijk van binnenuit!
Ik begrijp wat je zegt: boontje komt om z'n loontje. Maar vind je nou niet dat sterren-zaken met veel plezier worden gepakt op dingen die 'juridisch' wel kloppen maar er op de keper beschouwd niet te doen? Zie de kritische reacties (ook van mij) op het vernietigende oordeel van 'knoopjeslos' over Cees Helder en zijn Parkheuvel.