In dit filmpje zie je (volgens Food and Wine Magazine nieuwe topkok) Tony Maws uit Boston aan het werk. Groenten, fruit of dieren: Hij gooit NIKS weg.
"This video is basically food porn... ," aldus de betrokkene zelf.
Zeg eens, snijd jij ook wel eens die schimmels weg van de kaas, om die daarna zonder scrupules op tafel te zetten? Heb jij andere ik-gooi-niks-weg-tips?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
@ Dick: "romantische/viespeukerige zuinigheid"
Wat de kaas betreft. Ik dacht: "Nederlanders, kaasmeesters." Lees hier bij welke kazen je zonder gevaar de schimmel kan verwijderen en bij welke je moet opletten.
Met de sla was er niks aan de hand, hoor. Enkel serieus onder handen genomen door een bende slakken. Volgende keer draai ik ze ook mee op de soep, heb ik hen gewaarschuwd.
De lavas uit de tuin was prima alsook het loof van de radijzen.
Heeft dus niks met zuinigheid of gebrek aan kwaliteitsbesef te maken. Au contraire.
Enige jaren terug at ik in de omgeving van Chalon sur saone in de bourgogne een streeksdessert. De naam weet ik niet meer maar wel dat we 3 avonden lang teruggekomen zijn in dat restaurant juist om dat dessert. Het waren kaasresten inclusief schimmels die werden gesmolten in, dacht ik, een pan met rode wijn uit de streek, mercurey, en in ieder geval een vrachtwagen knoflook. Weet iemand hoe dat gerecht heette en hoe dat recept er uit zag??
"Afgekeurd voedsel kan nog heerlijk en prachtig zijn. Ik wil er een restaurant mee beginnen."
Fooddesigner Katja Gruijters in de nieuwe P+.
Robin & Dick, het is absoluut niet enkel zuinigheid - ik heb aangegeven dat ik wat niet meer lekker is weggooi... Ik denk dat het meer respect voor het product is. Als je het hebt over kwaliteit (het beste van het beste), ik vind dat een onderdeel daarvan. Ik geef hooguit af op (de kwaliteit van) de tht-labels en de bijbehorende achteruitgang van smaakontwikkeling van mensen.
en inderdaad, ik bedoelde ammoniak (ik kwam er niet op).
Op zich is het niet zo vreemd, de zuinigheid zit ons hier in de weg. Mocht het voorkomen dat iets schimmel heeft, bijv. eigen gemaakte jam die niet gekoeld is geweest, dan haal je de schimmelige laag er af. Dat is immers een van de consequenties van zelf jam maken en het niet goed wegzetten. Ik vind dat geen reden om dan die hele pot weg te kieperen. Dat doe ik dan wel als de alcoholdampen mij tegemoet komen en de jam prikkelt op de tong! Gewoon om dat ik dat niet als lekker ervaar. Die alcohol stop ik er zelf wel in als ik zin heb.