© Foodlog 2005 - 2024
Ben jij er ook zo eentje?
Eergisteren zag ik mijn kans schoon. Mijn vrouw was het huis uit (naar de bib) en die zwaar door slakken aangevreten krop sla uit de tuin zou eraan geloven... In de soep, samen met o.a. het lof van de radijzen voor het slaatje. Ik presteer het ook wel eens die vergeelde vergeten brocolli door de spaghettisaus te draaien.
In dit filmpje zie je (volgens Food and Wine Magazine nieuwe topkok) Tony Maws uit Boston aan het werk. Groenten, fruit of dieren: Hij gooit NIKS weg.
"This video is basically food porn... ," aldus de betrokkene zelf.
Zeg eens, snijd jij ook wel eens die schimmels weg van de kaas, om die daarna zonder scrupules op tafel te zetten? Heb jij andere ik-gooi-niks-weg-tips?
@ Dick: "romantische/viespeukerige zuinigheid"
Wat de kaas betreft. Ik dacht: "Nederlanders, kaasmeesters." Lees hier bij welke kazen je zonder gevaar de schimmel kan verwijderen en bij welke je moet opletten.
Met de sla was er niks aan de hand, hoor. Enkel serieus onder handen genomen door een bende slakken. Volgende keer draai ik ze ook mee op de soep, heb ik hen gewaarschuwd.
De lavas uit de tuin was prima alsook het loof van de radijzen.
Heeft dus niks met zuinigheid of gebrek aan kwaliteitsbesef te maken. Au contraire.