Marijke Kuipers

Marijke Kuipers

integrale vitaliteit in landbouw, voeding en gezondheid

Publieke contactgegevens

Biografie

Bijna alles in mijn leven heeft mij geïnspireerd om Gaia Sira vorm te kunnen geven. In mijn leven heb ik door vele ervaringen een brede kijk ontwikkeld. Mijn ouders namen me op mijn 9e mee naar India, alwaar ik...

Bijna alles in mijn leven heeft mij geïnspireerd om Gaia Sira vorm te kunnen geven. In mijn leven heb ik door vele ervaringen een brede kijk ontwikkeld. Mijn ouders namen me op mijn 9e mee naar India, alwaar ik kennis maakte met andere vormen van denken, cultuur en religie.
In Wageningen studeerde ik aan de toenmalige Landbouwuniversiteit (nu Wageningen Universiteit). Naast mijn breed gerichte studie Humane Voeding gericht op ontwikkelingssamenwerking, maakte ik kennis met het gedachtegoed van de zogenaamde kritische studentenbeweging in Wageningen in de jaren ’80.  Ik maakte een bombardement mee in Soedan tijdens mijn werk als voedingskundige voor Artsen zonder Grenzen in 1990. Bij de gemeente Wageningen organiseerde ik de 4 en 5 mei activiteiten tussen 1991 en 1994 en was ik tevens beleidsmedewerker vrede en ontwikkelingssamenwerking.
Bij Agromisa (http://www.agromisa.org) verdiepte ik me vanaf 1995 in kleinschalige duurzame landbouw voor het Zuiden en in het ontwikkelen van de organisatie naar een professioneel niveau met een groot netwerk vanuit mijn functie als directeur. Bij De Kleine Aarde in Boxtel(http://www.dekleineaarde.nl) verdiepte ik me als directeur in het werkveld van mogelijkheden voor een duurzame leefstijl en het naar een hoger en breder plan tillen van die organisatie.
Bij Kraaybeekerhof in Driebergen (http://www.kraaybeekerhof.nl) gaf ik als directeur een aanzet naar het gezond maken van deze organisatie en maakte ik kennis met de populaire studies op het gebied van biologisch-dynamische landbouw en natuurvoeding en de kwaliteit van het restaurant en het landgoed.
Ik leerde veel over hoe belangrijk de rol van de bodem is voor ons voedsel via het NVLV en gedachtegoed van Jaap van Bruchem. Daar ben ik bestuurslid.
In Stichting Gaia Sira (bescherming van de aarde) kan ik bijna al mijn interessegebieden combineren. Het gaat om opleiding en onderzoek op het gebied van integrale vitaliteit in landbouw, voeding en gezondheid.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.