Het Wereld Natuur Fonds pleit voor meer duurzame vis op menukaarten van restaurants.
Om het idee kracht bij te zetten laat de organisatie vier talentvolle chef-koks een diner van verantwoord gevangen vis maken voor diverse bekende Nederlanders.
De deelnemende koks zijn Peter Gast van ‘t Schulten Hues in Zutphen, Matthieu Kellenaers van Gorgeous in Amsterdam, Erik Jansen van restaurant Tolhuysch in Oegstgeest en Marco Westmaas van Elzenduin in Monster, waar het diner wordt geserveerd. De vier chefs nemen elk een gerecht voor hun rekening. Zo serveert Gast als voorgerecht een coquille en maakt Kellenaers een tussengerecht van rode mul. Jansen bereidt het hoofdgerecht met heilbot en als afsluiting verzorgt Westmaas het nagerecht. Ook bereidt het viertal elk een amuse.
Aanleiding voor het visdiner is de bewustwordingscampange Kies voor een Levende Zee van het Wereld Natuur Fonds. ‘Wij roepen restaurants op om eens wat vaker verantwoord gevangen vis te kopen die duurzaam gevangen is. Even lekker en veel beter voor de natuur’, aldus Johan van de Gronden van het Wereld Natuur Fonds.
Wat de bewustwording betreft ben ik het volledig eens echter of het gebruik van duurzame vis daar iets aan veranderd..... het punt van duurzame vis is dat daar ook een prijskaartje aan hangt. En dan hebben we het nog niet eens over het verschil van gekweekte of gevangen vis.
Want zeg nu zelf is gekweekte vis niet het allerbeste voor de natuur?
Zolang de doorsnee consument uitkijkt wat hij/zij uitgeeft in een restaurant, is de druk voor duurzaam snel veranderd in praktisch en betaalbaar. Maar zoals ik al schreef, het initiatief telt in dit geval. Afwachten wat die kanjers er in de keuken van gaan maken. Wellicht onbekenden aan het culinaire front, maar ik verzeker jullie dat de nieuwe generatie toppers staat te trappelen.
O ja,de bekende Nederlanders die voor het visdiner aanschuiven zijn Floortje Dessing, Loretta Schrijver, Klaas Wilting, Harm Edens, Peter van der Vorst, Rob Verlinde, Hans Cornelisse en Mariska van Kolck.
Bron: Zibb
Dit artikel afdrukken
Om het idee kracht bij te zetten laat de organisatie vier talentvolle chef-koks een diner van verantwoord gevangen vis maken voor diverse bekende Nederlanders.
De deelnemende koks zijn Peter Gast van ‘t Schulten Hues in Zutphen, Matthieu Kellenaers van Gorgeous in Amsterdam, Erik Jansen van restaurant Tolhuysch in Oegstgeest en Marco Westmaas van Elzenduin in Monster, waar het diner wordt geserveerd. De vier chefs nemen elk een gerecht voor hun rekening. Zo serveert Gast als voorgerecht een coquille en maakt Kellenaers een tussengerecht van rode mul. Jansen bereidt het hoofdgerecht met heilbot en als afsluiting verzorgt Westmaas het nagerecht. Ook bereidt het viertal elk een amuse.
Aanleiding voor het visdiner is de bewustwordingscampange Kies voor een Levende Zee van het Wereld Natuur Fonds. ‘Wij roepen restaurants op om eens wat vaker verantwoord gevangen vis te kopen die duurzaam gevangen is. Even lekker en veel beter voor de natuur’, aldus Johan van de Gronden van het Wereld Natuur Fonds.
Wat de bewustwording betreft ben ik het volledig eens echter of het gebruik van duurzame vis daar iets aan veranderd..... het punt van duurzame vis is dat daar ook een prijskaartje aan hangt. En dan hebben we het nog niet eens over het verschil van gekweekte of gevangen vis.
Want zeg nu zelf is gekweekte vis niet het allerbeste voor de natuur?
Zolang de doorsnee consument uitkijkt wat hij/zij uitgeeft in een restaurant, is de druk voor duurzaam snel veranderd in praktisch en betaalbaar. Maar zoals ik al schreef, het initiatief telt in dit geval. Afwachten wat die kanjers er in de keuken van gaan maken. Wellicht onbekenden aan het culinaire front, maar ik verzeker jullie dat de nieuwe generatie toppers staat te trappelen.
O ja,de bekende Nederlanders die voor het visdiner aanschuiven zijn Floortje Dessing, Loretta Schrijver, Klaas Wilting, Harm Edens, Peter van der Vorst, Rob Verlinde, Hans Cornelisse en Mariska van Kolck.
Bron: Zibb
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Dank je.
Jij bent een kinderachtige taalvirtuoos.
Pardon? - ik vind jullie gevoel voor taal en marketing rond de uitdrukking 'iets lekkers' nog steeds wat ik er al van vond: een onsterfelijke misser. Niets impulsiefs aan, zo'n heel dik jaar na dato.
Kinderen ontvetten vind ik daarentegen een prima idee. Grappig dat je zo op je tenen bent getrapt door jullie (jouw?) eigen verspreking (die overigens heel menselijk is).
Nou dick, ik vind het knap dat het je is opgevallen ik hoop dat je snapt dat we goed bezig zijn. Ik hoop dat je voortaan wat minder impulsief je conclusies trekt.
Succes.
Ja natuurlijk, maar waarom noemen uitgerekend jullie dat nou zo? Reclamemakers buigen de taal op soms heel leuke manieren, dat kunnen jullie toch ook?
Anders is straks de smaakbom van Frank Fol (obv groenten en fruit) iets niet zo lekker lekkers?
Da's dan weer maf.