Het rondrekkende Europese Gelato festival strijkt na Rome, Florence en Turijn ook neer in Amsterdam! Van 9 tot en met 12 juli kun je in onze hoofdstad genieten van bijzondere smaken Italiaans ijs, bereid door de beste Italiaanse ijsmakers.

Het Europese ijsfestival brengt dit jaar opnieuw echte gelato uit Italië helemaal naar het Marie Heinekenplein in Amsterdam. De Italianen hebben het ijs uitgevonden en bereiden het misschien nog altijd als de beste. Het Gelato Festival presenteert ambachtelijke Italiaanse ijs aan de wereld tijdens de Europese tour die in mei begon in Milaan. Je kunt een breed scala aan activiteiten verwachten: proeverijen, een kijkje in de keuken, presentaties, workshops, ijscocktails en Il Bountalenti, ’s werelds grootste mobiele ijslaboratorium.

Je zult veel bekende ijssmaken tegenkomen, maar ieder jaar worden er ook een paar nieuwe smaken gepresenteerd. Vaak speciaal gecreëerd voor het Gelato Festival.

Gelato Card
Toegang tot het Gelato Festival is gratis maar je kunt vooraf online een Gelato Card kopen. Je betaalt € 5,- voor de kaart, hiermee hoef je niet in de rij te staan, mag je tijdens het evenement 5+1 smaken ijs proeven en kun je deelnemen aan workshops.

Houd voor meer informatie de website en Facebook in de gaten.

Fotocredits: Gelato Festival
Dit artikel afdrukken