Op Foodlog zei Dick Veerman het zelfs heel onparlementair: Nederland staat voor l*l. Die boodschap moet maar eens goed inzakken nadat eerst de baas van de Nederlandse voedselpolitie zei dat zijn agenten hun werk niet meer goed aankunnen en nu ook de voormalige baas van de terrorismebestrijding in Nederland zegt dat onze vleesveiligheid niet gegarandeerd kan worden.
Wat is er aan de hand in Nederland?
Maar er is iets geks aan de hand. In de VS wordt 1 op de 6,5 mensen jaarlijks ziek van voedsel. In China wordt 1 op de 4 mensen ziek. Volgens de officiële cijfers van ons RIVM wordt in Nederland slechts 1 op de 25 mensen ziek van voedsel, waarvan meer dan 70% niet door het eten van vlees of vleesproducten.
Toch staan we na de uitspraken van de afgelopen dagen bekend als een land waar je vlees moet mijden als de pest. Consumenten geven op TV spontaan uiting aan dat gevoel.
Klopt het niet? Wat is er aan de hand in Nederland?
De cijfers zullen nader moeten worden uitgezocht. Foodlog duikt er in. We hebben nog geen idee wat daar uit gaat komen.
|